Ελλάδα

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Στους 57 οι νεκροί, λέει η ιατροδικαστής στη Λάρισα

Τους 57 έχουν φτάσει οι νεκροί από την σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, που σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Τρίτης (28.02.2023). Την είδηση έκανε γνωστή η προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας, Ρουμπίνη Λεονταρή.

Μέχρι στιγμής το νεκροτομείο στη Λάρισα έχει παραλάβει 57 σορούς, καθώς και 10 σάκους με ανθρώπινα μέλη από τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη. Μιλώντας στο MEGA και την εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο, η Ρουμπίνη Λεονταρή, προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας είπε:

«Οι σοροί ήταν 43 χθες (σ.σ. 01.03.2023), που έχουμε ολοκληρώσει τις νεκροτομές και άλλες 14 σήμερα (σ.σ. 02.03.2023). Μέχρι στιγμής συνολικά οι σοροί είναι 57, συν ακόμη 10 νεκροτομικοί σάκοι με ανθρώπινα μέλη. Την απόλυτη εικόνα θα την έχουμε σε λίγο, όταν θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα της ταυτοποίησης. Τότε θα ξέρουμε και που βρισκόμαστε».

Όπως συμπλήρωσε η ίδια, σήμερα, Πέμπτη (02.03.2023) θα παραδοθούν 14 σοροί στις οικογένειες των θυμάτων.

«Αυτό είναι για εμάς στοίχημα χρόνου. Είμαστε απόλυτα συντονισμένοι από το πρωί, γιατί υπάρχει και μία διοικητική διαδικασία που δεν μπορεί να παρακαμφθεί. Από τη στιγμή που επίσημα η αστυνομία μας δώσει τα δείγματα που έχουν ταυτοποιηθεί, από εκεί και πέρα θα γίνει αγώνας δρόμου μεταξύ της αστυνομίας, της ιατροδικαστικής υπηρεσίας και του Δήμου Τεμπών για να ολοκληρωθεί η διαδικασία», εξήγησε.

«Δεν πίστευα ποτέ ότι στην καριέρα μου θα αντιμετώπιζα πλέον τόσο μαζική καταστροφή. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα φτάναμε σχεδόν τους 60 νεκρούς και ίσως τους ξεπεράσουμε… Είναι συγκλονιστικό. Οι Λαρισαίοι σήμερα περπατούν όλοι με σκυμμένο το κεφάλι. Είναι στενοχωρημένοι όλοι οι πολίτες της Λάρισας. Γίνεται αγώνας δρόμου από κάθε φορέα ώστε να απαλύνει τον πόνο των συγκεκριμένων ανθρώπων. Δεν είναι τυχαίο ότι υπήρχαν ατελείωτες ουρές ανθρώπων που έδωσαν αίμα στη Λάρισα», είπε η προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας.

πηγή: apokoronaslife

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b7-%cf%84%cf%81%ce%ad%ce%bd%cf%89%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%b1-%cf%84%ce%ad%ce%bc%cf%80%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-57-%ce%bf%ce%b9-%ce%bd/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button