Ελλάδα

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: «Το 80% των επιβατών ήταν νέα παιδιά, κάτω των 30 ετών»

Νέοι άνθρωποι έως 30 ετών ήταν στην πλειονότητά τους οι νεκροί από την φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, σύμφωνα με εθελοντή του Ερυθρού Σταυρού που επιχείρησε στο σημείο μαζί με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

«Φτάσαμε στο σημείο μία ώρα μετά το δυστύχημα. Η κατάσταση ήταν τραγική, καθώς υπήρχαν πολύ νεκροί. Από ένα σημείο και μετά  δεν είχαμε απεγκλωβίσει κανέναν τραυματία, ήταν όλοι νεκροί. Βρήκαμε στα χωράφια 4 με 5 ανθρώπους που δεν ήταν στην ζωή. Και από τα τρία πρώτα κυρίως βαγόνια όσους βγάζαμε ήταν νεκροί. Οι τραυματίες βγήκαν την πρώτη μία με μιάμιση ώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο MEGA.

Στην συνέχεια ανέφερε ότι πολλοί από τους νεκρούς είναι νέοι άνθρωποι. «Το 80% των νεκρών που εντοπίσαμε είναι νέα παιδιά, κάτω των 30 ετών. Εκτιμώ ότι είναι σίγουρα πολύ περισσότεροι από 32 οι νεκροί. Από τα πρώτα δύο βαγόνια βγήκαν δύο με τρεις απανθρακωμένοι άνθρωποι», είπε, τονίζοντας παράλληλα πως προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι βρέθηκαν άτομα 20 και 30 μέτρα μακριά από το τρένο. «Είναι απίστευτο το πώς βρέθηκαν εκεί αυτοί οι άνθρωποι. Ο ένας ήταν τραυματίας, οι υπόλοιποι νεκροί».

Θάνος Πλεύρης: «Κατά βάση έχουμε νέο κόσμο»

Στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας όπου στο σύνολό τους μεταφέρονται νεκροί της σύγκρουσης των δύο τρένων στα Τέμπη, βρίσκεται ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

«Στα νοσοκομεία οι τραυματίες είναι σε καλή κατάσταση, όμως έχουμε δυστυχώς 32 νεκρούς που έρχονται στο ΓΝΛ. Είμαστε δίπλα στους συγγενείς, τους διαβάζουμε τα ονόματα, μήπως κάποιος είναι τραυματίας από τους δικούς τους. Ξεκίνησε και η αναγνώριση. Φέραμε ψυχολόγους για στήριξη. Πρόκειται για τρομακτική διαδικασία, προσπαθούμε να γίνουν όλα όσο πιο γρήγορα γίνεται. Κατά βάση έχουμε δυστυχώς νέο κόσμο», δήλωσε.

Από την πλευρά του ο διευθυντής ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου της Λάρισας  Απόστολος Κομνός δήλωσε ότι ο ίδιος και οι συνάδελφοί του δίνουν μάχη τις τελευταίες ώρες.

«Γίνεται χαμός στο νοσοκομείο. Δίνουμε τον αγώνας μας να περιθάλψουμε όλους τους τραυματίες που διακομίζονται στα Επείγοντα», δήλωσε.

Σημείωσε ότι στο Γενικό Νοσοκομείο νοσηλεύονται τουλάχιστον 20 άτομα με δύο τραυματίες να είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Ο Απόστολος Κομνός εκτίμησε ότι ο αριθμών των νεκρών θα αυξηθεί, διαβεβαιώνοντας πως οι γιατροί δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους.

 

 

πηγή: lifo

now/greece/sygkroysi-trenon-sta-tempi-80-ton-epibaton-itan-nea-paidia-kato-ton-30-eton

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button