Ελλάδα

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: 36 οι νεκροί – 66 τραυματίες εκ των οποίων οι 6 σε ΜΕΘ

Πολύνεκρη τραγωδία σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα έπειτα από σύγκρουση δύο τρένων στη Λάρισα. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής 36 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 66 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι 60 νοσηλεύονται σε απλές κλίνες και οι 6 σε ΜΕΘ.

Η σύγκρουση των δύο τρένων -ενός επιβατηγού και ενός εμπορικού- σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα, στην περιοχή Ευαγγελισμός, κοντά στα Τέμπη. Μάλιστα, υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί, καθώς ανάμεσα στους τραυματίες υπάρχουν πολλοί οι οποίοι είναι με βαριά τραύματα, ενώ γίνεται λόγος για αγνοούμενους μέσα στα συντρίμμια των βαγονιών.

Οι πρώτες πρωινές εικόνες συγκλονίζουν και αποτυπώνουν το μέγεθος της τραγωδίας με τους 36 νεκρούς και τους δεκάδες τραυματίες. Τα δύο τρένα έχουν συγκρουστεί μετωπικά με συνέπεια τα πρώτα βαγόνια των αμαξοστοιχιών να έχουν γίνει μια άμορφη μάζα. Παράλληλα, βαγόνια από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης έχουν εκτοξευθεί στα χωράφια, ενώ συντρίμμια έχουν βρεθεί και πολλά μέτρα μακριά από τη σύγκρουση. Διασώστες βρίσκονται στο σημείο από την πρώτη στιγμή και συνεχίζουν να επιχειρούν ώστε να απεγκλωβίσουν ανθρώπους που βρίσκονται εντός των αμαξοστοιχιών. Επίσης, γερανοί απομακρύνουν τα συντρίμμια από το σημείο και ανοίγουν χώρο στους διασώστες ώστε να επιχειρήσουν μέσα στις αμαξοστοιχίες.

Δείτε εικόνες και βίντεο από τη σύγκρουση τρένων στη Λάρισα
Το βίντεο drone της ΕΡΤ από τον τόπο της τραγωδίας:

To συγκλονιστικό φωτορεπορτάζ του AP:

πηγή: creta24

sygkroysi-trenon-sta-tempi-36-oi-nekroi-66-traymaties-ek-ton-opoion-oi-6-se-meth/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button