Ελλάδα

Τέμπη: «Ίσως δεν θα είναι εφικτή η αναγνώριση όλων των θυμάτων»

Στις πρώτες εικόνες που αντίκρισε μετά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, όταν έφτασε στην περιοχή γύρω στις 4 και μισή τα ξημερώματα της Τετάρτης, αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

«Από την πρώτη στιγμή έγινε αντιληπτό πως πρόκειται για μια τεράστια τραγωδία», σημείωσε ο κ. Πλεύρης και αναφέρθηκε στις επαφές που είχε με τους συγγενείς που είχαν σπεύσει στα νοσοκομεία κάνοντας λόγο για μια πολύ επώδυνη διαδικασία αναγνώρισης.

«Στην αρχή όλοι είχαν την ελπίδα ότι τα αγαπημένα τους πρόσωπα θα ήταν ζωντανά καθώς έρχονταν συνεχώς τραυματίες. Όταν σταμάτησαν πλέον να έρχονται τραυματίες άρχιζαν να ψάχνουν τις σορούς», είπε ο κ. Πλεύρης μιλώντας στον ΑΝΤ1, συμπληρώνοντας πως το υπουργείο Υγείας προσφέρει ψυχολογική υποστήριξη μέσω ειδικών σε όλους τους συγγενείς των θυμάτων.

«Ίσως δεν θα είναι εφικτή η αναγνώριση όλων των θυμάτων»

Ο κ. Πλεύρης δήλωσε πως σήμερα θα αρχίσει η ταυτοποίηση των θυμάτων μέσω DNA, αλλά ίσως δεν θα είναι εφικτή η αναγνώριση όλων των θυμάτων, καθώς σε ορισμένα από τα βαγόνια η θερμοκρασία μετά τη σύγκρουση έφτασε και τους 1.300 βαθμούς Κελσίου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Αναφερόμενος στην παραίτηση του Κώστα Καραμανλή, τόνισε  πως «παραιτήθηκε αναλαμβάνοντας αντικειμενικές πολιτικές ευθύνες κι αυτό τον τιμά». Επίσης είπε πως «από τον περασμένο Μάιο λειτουργεί σύστημα τηλεματικής σε μεγάλο τμήμα του σιδηροδρομικού δικτύου και σύντομα το έργο θα ολοκληρωθεί για όλο το δίκτυο».

πηγή: creta24

tempi-isos-tha-efikti-anagnorisi-olon-ton-thymaton/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button