Ελλάδα

Τέμπη – Γιάννης Οικονόμου: Να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες του δυστυχήματος

Για το τραγικό δυστύχημα με τρένο στα Τέμπη, με τραγικό απολογισμό δεκάδων νεκρών και πολυτραυματιών μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Έχει ξεκινήσει έρευνα για να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος και πώς συνέβη δύο αμαξοστοιχίες να κινούνται για πολλά χιλιόμετρα στην ίδια γραμμή από αντίθετες κατευθύνσεις» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ολόκληρη η δήλωσή του:

«Εκφράζουμε τη βαθύτατη οδύνη μας για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Πρόκειται για μια ανείπωτη τραγωδία. Η σκέψη μας βρίσκεται στους συγγενείς των θυμάτων, των αγνοουμένων και των τραυματιών. Αυτή τη στιγμή προτεραιότητα είναι η περίθαλψη των τραυματιών, ο εντοπισμός και η αναζήτηση των αγνοουμένων μέσα στα συντρίμμια και η ψυχολογική στήριξη των συγγενών των θυμάτων με ψυχολόγους που μεταβαίνουν στη Λάρισα.

Για τον σκοπό αυτό από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκε το σύνολο του κρατικού μηχανισμού και πάνω από 500 στελέχη επιχειρούν ανά τομέα ευθύνης τους στο πεδίο. Εκεί βρίσκονται και οι ηγεσίες των Υπουργείων Υγείας και Μεταφορών. Ενώ από τη πρώτη στιγμή αρμόδιοι Υπουργοί βρέθηκαν στο συντονιστικό κέντρο της Πολιτικής Προστασίας. Στον τόπο της τραγωδίας μεταβαίνει ο Πρωθυπουργός.

Για τα αίτια του δυστυχήματος έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα από τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη να βρεθούν στην ίδια γραμμή επί πολλά χιλιόμετρα δύο τραίνα που κινούνταν σε αντίθετη κατεύθυνση».

πηγή: creta24

tempi-giannis-oikonomoy-na-aposafinistoyn-oi-synthikes-dystychimatos/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button