Ελλάδα

Τέμπη: Δεν θα γίνουν μαθήματα σήμερα στο ΑΠΘ

Το Πρυτανικό Συμβούλιο του ΑΠΘ στη σημερινή του συνεδρίαση, αποφάσισε την αναβολή των μαθημάτων, για σήμερα Τετάρτη 8 Μαρτίου.

Η απόφαση αυτή, λήφθηκε λόγω των προβλεπόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων και της δυσκολίας μετακίνησης των φοιτητών, και λαμβάνοντας υπόψη το κλίμα οδύνης που επικρατεί στην πανεπιστημιακή κοινότητα μετά την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη. Οι διοικητικές υπηρεσίες του πανεπιστημίου, σύμφωνα με το ΑΠΕ, θα λειτουργήσουν κανονικά

Το ΑΠΘ μετράει 12 θύματα, φοιτητές του, στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και πρόσφατα εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία εκφράζεται η βαθύτατη θλίψη των πρυτανικών αρχών. 

Εν μέσω κλίματος πένθους ομάδα φοιτητών κάλυψε με μαύρο πανί το άγαλμα του Αριστοτέλη πίσω από την αίθουσα τελετών του ΑΠΘ, ενώ έγραψαν επίσης συνθήματα με κόκκινες και μαύρες μπογιές και τις φράσεις «Δεν σας ξεχνάμε» και «Οι ζωές μας μετράνε».

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα

Υπενθυμίζεται ότι για σήμερα συνδικάτα και εργατικά κέντρα έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία. 

Συγκεκριμένα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, σύμφωνα με την εξουσιοδότηση του Γενικού Συμβουλίου, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας μετατρέποντας τη στάση εργασίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σε απεργία.

Μεταξύ των κύριων αιτημάτων είναι να τερματιστεί η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη.

Η συγκέντρωση στην Αθήνα έχει προγραμματιστεί, για τις 12:30, στην Πλατεία Κλαυθμώνος ενώ στη Θεσσαλονίκη για τις 12:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου. 

πηγή: lifo

now/greece/tempi-den-tha-ginoyn-mathimata-simera-sto-apth

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button