Ελλάδα

Τέμπη: Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται έξι νεαροί, οι τρεις σε κρίσιμη κατάσταση

Συνολικά 57 άτομα συνεχίζουν να νοσηλεύονται μετά τη σύγκρουση της επιβατικής με την εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη, με τους έξι να είναι διασωληνωμένοι και τρεις εξ αυτών να δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή.

Οι τραυματίες νοσηλεύονται σε πέντε νοσοκομεία: δύο στη Θεσσαλονίκη, ένα στην Κατερίνη και δύο στη Λάρισα, και στα τελευταία είναι εκεί που βρίσκονται τα πιο σοβαρά περιστατικά, σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες της ΕΡΤ.

Στο γενικό και το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας νοσηλεύονται 45 άτομα, με τους 6 να είναι σε κλίνες ΜΕΘ. Οι διασωληνωμένοι αυτοί ασθενείς είναι νεαρά άτομα μεταξύ 21 – 26 ετών.

Μεταξύ αυτών ένας νεαρός, ο οποίος έχει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και δύο νεαρές με σοβαρά εγκαύματα. Η κατάστασή τους κρίνεται ως κρίσιμη και οι γιατροί δίνουν μάχη για να τους κρατήσουν στη ζωή. Σε περίπτωση που το επιτρέπει η εξέλιξη της υγείας τους, οι εγκαυματίες θα μεταφερθούν σε ειδική μονάδα. 

Ορισμένοι από τους άλλους ασθενείς έχουν υποβληθεί σε επεμβάσεις για κατάγματα, με την κατάστασή τους να μην κρίνεται απειλητική για τη ζωή τους. 

Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής του γενικού νοσοκομείου Λάρισας, Κώστας Μπαργιώτας, τα χειρουργεία ολοκληρώθηκαν τη χθεσινή ημέρα και οι πρώτες βοήθειες δόθηκαν στο σύνολο των τραυματιών. «Όλα τα τραύματα που εντοπίσαμε ήταν από την σύγκρουση των τρένων και η σοβαρότητα ποικίλει. Το συμπέρασμα είναι ότι στο νοσοκομείο δεν είχαμε περιπτώσεις πολλών βαριών περιστατικών που να κινδυνεύει η ζωή τους, πράγμα που σημαίνει πως το βλέμμα είναι πλέον στους αρκετούς νεκρούς που χάθηκαν στο σημείο του δυστυχήματος».

Λαμβάνουν δείγμα DNA από τους συγγενείς

Παράλληλα, λαμβάνονται δείγματα DNA από τους συγγενείς θυμάτων ώστε να καταστεί δυνατή η αναγνώριση τους. Στο γενικό νοσοκομείο της Λάρισας έχουν μεταφερθεί 42 σοροί και στο αμφιθέατρο, όπου γίνονται οι δειγματοληψίες, καταγράφονται δύσκολες στιγμές. 

Στην περιοχή έχει σταλεί ειδικό κλιμάκιο από τα εγκληματολογικά της ΕΛ.ΑΣ. το οποίο είχε αναλάβει την ταυτοποίηση των νεκρών από το Μάτι. 

Κατά πληροφορίες από την αστυνομία, που επικαλέστηκε εργαζομένη του νοσοκομείου η οποία μίλησε στην κρατική τηλεόραση, η διαδικασία της αναγνώρισης αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της ημέρας.

πηγή: lifo

now/greece/tempi-diasolinomenoi-nosileyontai-exi-nearoi-oi-treis-se-krisimi-katastasi

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button