Ελλάδα

Τέμπη: Καταθέτουν άλλοι δύο συμβασιούχοι σταθμάρχες – Τι ζήτησε ο ειδικός εφέτης ανακριτής από το υπουργείο Άμυνας

Ξεκίνησαν σήμερα οι απολογίες των τριών κατηγορούμενων για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, με πρώτο τον συμβασιούχο σταθμάρχη να βρίσκεται ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή.

Αύριο θα απολογηθεί ο εμπειρότερος σταθμάρχης, ενώ στις 30 Μαρτίου θα απολογηθεί ο επιθεωρητής, την ώρα που συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την απουσία ή τη μη λειτουργία των απαραίτητων συστημάτων ασφάλειας που θα προλάβαιναν το όποιο ανθρώπινο λάθος.

Θυμίζουμε ότι ήδη έχει προφυλακιστεί ο 59χρονος σταθμάρχης, ενώ, σύμφωνα με ό,τι φαίνεται από τις έρευνες, στους κατηγορούμενους αναμένεται να προστεθούν κι άλλα πρόσωπα πέρα από τους εργαζόμενους.

Γιατί καταθέτουν οι δύο ακόμη συμβασιούχοι σταθμάρχες

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο ειδικός εφέτης ανακριτής κάλεσε άλλους δύο συμβασιούχους σταθμάρχες να καταθέσουν, καθώς επιχειρεί να αποκτήσει την πλήρη εικόνα για το πώς γινόταν στην πράξη η οργάνωση των βαρδιών.

Θυμίζουμε ότι ο συμβασιούχος σταθμάρχης αναμενόταν να ισχυριστεί ότι ο ίδιος είχε έναν επικουρικό ρόλο, δηλαδή, έπαιρνε και δεχόταν πάντα εντολές από τον εμπειρότερο σταθμάρχη στην εκάστοτε βάρδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ισχυριζόταν ότι δεν άγγιξε ποτέ τον πίνακα ελέγχου στον σταθμό της Λάρισας, ενώ θα τόνιζε ότι η μόνη φορά που βρέθηκε μόνος του σε βάρδια ήταν στον σταθμό του Βόλου και όχι στη Λάρισα.

Ένα από τα ερωτήματα που θεωρείται δεδομένο ότι του έκανε ο ειδικός εφέτης ανακριτής είναι αν έφευγε πάντα νωρίτερα σε συνεννόηση με τους υπόλοιπους όταν ο προϊστάμενος του τον έβαζε βάρδια 14:00 με 23:00 αφού ο ίδιος ήταν συμβασιούχος και δεν πληρωνόταν τις υπερωρίες, αλλά και για να προλαβαίνει το τελευταίο δρομολόγιο του τρένου για Βόλο, όπου και κατοικεί.

Με βάση το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο εφέτης ανακριτής ήδη έχει καλέσει στο γραφείο του μια συμβασιούχο σταθμάρχη, ενώ για κατάθεση περιμένει κι άλλος ένας συμβασιούχος.

Αύριο Τρίτη απολογείται ο εμπειρότερος σταθμάρχης

Αύριο Τρίτη 28 Μαρτίου θα απολογηθεί στον ειδικό εφέτη ανακριτή ο εμπειρότερος σταθμάρχης. Αυτός δηλαδή που έπρεπε να είναι στη θέση του μέχρι τις 23:00 η ώρα και έφυγε στις 22:10. Ο σταθμάρχης θα κληθεί να δώσει απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα, μεταξύ αυτών και για τις βάρδιες που σβήστηκαν με μπλάνκο για να διορθωθούν.

Αυτός αναμένεται να υποστηρίξει ότι το δυστύχημα έγινε στις 23:05 και εκείνος έτσι κι αλλιώς 23:00 έπρεπε να έχει φύγει.

Τέμπη: Καταθέτουν άλλοι δύο συμβασιούχοι σταθμάρχες – Τι ζήτησε ο ειδικός εφέτης ανακριτής από το υπουργείο Άμυνας

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button