Ελλάδα

Τέμπη: Μια καρδιά για την Κλαούντια Λάτα, το τραγικό παιχνίδι της μοίρας

Η 21χρονη Κλαούντια που σκοτώθηκε στα Τέμπη κατάφερε στη σύντομη ζωή της, να κάνει περήφανους γονείς της. Στο σχολείο που πήγαινε, ορισμένοι εκπαιδευτικοί τη θυμούνται ακόμα. Μόνο που τώρα τα μάτια τους, πλημμυρίζουν από δάκρυα…

Η Κλαούντια Λάτα ήταν αριστούχος από το δημοτικό. Η 21χρονη που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρισα, έφυγε άδικα και πρόωρα από τη ζωή στα Τέμπη, εκείνη τη μαύρη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου για την Ελλάδα. Με την είδηση του θανάτου της, να προκαλεί ένα κύμα συγκίνησης, στα μέρη που κάποτε ζούσε και κέρδιζε φίλους με τη συμπεριφορά της.

Η Κλαούντια Λάτα ζούσε στη Λάρισα και πήγαινε στο 11ο Δημοτικό Σχολείο. Η είδηση του θανάτου της, σκόρπισε θλίψη στους καθητές και τους εκπαιδευτικούς τους. Τα παιδιά αποφάσισαν να αποχαιρετήσουν με τον δικό τους τρόπο, την αδικοχαμένη φοιτήτρια. Με τις τσάντες τους σχημάτισαν μια καρδιά και με τα κορμιά τους το όνομά της. Η Κλαούντια Λάτα είναι ένα από τα θύματα της εθνικής τραγωδίας.

Η νεαρή Κλαούντια είχε γεννηθεί στη Λάρισα και είχε πάρει την ελληνική υπηκοότητα. Μάλιστα, πριν λίγα χρόνια πέρασε στο τμήμα Ιατρικής της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων στη Θεσσαλονίκη. Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας βρέθηκε στην Πάτρα για το καρναβάλι. Επιστρέφοντας στη Θεσσαλονίκη οι γονείς της, την παρακάλεσαν να κάνει μια στάση στη Λάρισα για να τη δούν λίγο.

Όμως η 21χρονη αρνήθηκε και παρέμεινε στο μοιραίο Intercity 62. Ήθελε να φτάσει γρήγορα στη Θεσσαλονίκη για να ξεκουραστεί κάποιες ώρες πριν ξεκινήσει και πάλι το διάβασμα για τη σχολή της. Αυτή η απόφαση έμελλε να σταθεί μοιραία για τη ζωή της.

Σε ανακοίνωσή τους ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές το 11ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας σημειώνουν: «Την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023 οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας εξέφρασαν τη λύπη τους μαζί με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Οι μαθητές έγραψαν με τσάντες και τους ίδιους στην αυλή ένα σύνθημα για την Κλαούντια.

Η άτυχη φοιτήτρια 21 χρονών ήταν ανάμεσα στα θύματα του δυστυχήματος που σημειώθηκε με τρένο στα Τέμπη λίγο πριν την Τρίτη 01 Μαρτίου 2023. Η Κλαούντια, υπήρξε άριστη μαθήτρια στο σχολείο μας και ήταν φοιτήτρια της Ιατρική Σχολής του ΑΠΘ, Ιατρικό Τμήμα της ΣΣΑΣ.

Την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023 την ώρα της προσευχής οι γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές τήρησαν ενός λεπτού σιγή για την μνήμη των θυμάτων του τραγικού συμβάντος. Ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στους οικείους της και εύχονται Καλό Ταξίδι». Δείτε την εικόνα του larissanet.gr…

πηγή: creta24

tempi-mia-kardia-tin-klaoyntia-lata-to-tragiko-paichnidi-tis-moiras/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button