Ελλάδα

Τέμπη: Νέα προθεσμία να απολογηθούν έλαβαν οι δύο σταθμάρχες

Την ερχόμενη εβδομάδα θα απολογηθούν οι δύο σταθμάρχες για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, αφού πήραν νέα προθεσμία από τον εφέτη ανακριτή.

Ο συμβασιούχος σταθμάρχης θα απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 27 Μαρτίου, ενώ ο αορίστου χρόνου σταθμάρχης την Τρίτη, 28 Μαρτίου. Επίσης, εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να απολογηθεί και ο επιθεωρητής.

Δυστύχημα στα Τέμπη: Τι θα ισχυριστούν οι δύο σταθμάρχες

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο συμβασιούχος σταθμάρχης θα ισχυριστεί ότι το ωράριό του αφορούσε σε 8 ώρες εργασία, άρα έφυγε γύρω στις 22:15, δηλαδή ένα τέταρτο μετά το πέρας του ωραρίου του.

Δηλώνει συγκλονισμένος τόσο ο ίδιος, όσο και η οικογένειά του για τον τραγικό θάνατο των 57 ανθρώπων και όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ.

Ο αορίστου χρόνου συμβασιούχος σταθμάρχης θα ισχυριστεί ότι το ωράριό του έληγε στις 23:00 και, παρότι έφυγε νωρίτερα, δεν θα μπορούσε να αποφύγει ό,τι έγινε, καθότι το τρένο έφτασε στον σταθμό της Λάρισας λίγα λεπτά μετά τις 23:00, γύρω στις 23:02.

Στις 30 Μαρτίου θα απολογηθεί ο επιθεωρητής

Ο προϊστάμενος επιθεώρησης ζήτησε κι έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη 30 Μαρτίου.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, ο ίδιος θα ισχυριστεί ότι είχε δώσει εντολή να μείνουν και οι δύο σταθμάρχες μέχρι τις 23:00 και θα απολογηθεί με υπόμνημα 80 σελίδων.

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τίτλο «Μέτρα στήριξης των συγγενών των θυμάτων και των πληγέντων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών της 28ης Φεβρουαρίου 2023, συνταξιοδοτική διάταξη, ρυθμίσεις για την ενίσχυση της ασφάλειας των συγκοινωνιών, διατάξεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης, παρεμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό της τουριστικής νομοθεσίας και άλλες επείγουσες διατάξεις».

Η επεξεργασία του νομοσχεδίου από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή θα αρχίσει την ερχόμενη Δευτέρα, 27 Μαρτίου.

Στην ολομέλεια αναμένεται να εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση την Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023.

πηγή: lifo

now/greece/tempi-nea-prothesmia-na-apologithoyn-elaban-oi-dyo-stathmarhes

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button