Ελλάδα

Τέμπη: «Νέοι ξαναμπήκαν μέσα, έσπαγαν παράθυρα, άνοιγαν πόρτες για απεγκλωβισμούς»

Επαίνους για νεαρούς επιβάτες του επιβατικού τρένου που συγκρούστηκε με το εμπορικό στα Τέμπη εξέφρασε ο δήμαρχος της περιοχής, περιγράφοντας τις προσπάθειές τους.

Ο κ. Γιώργος Μανώλης βρέθηκε στο σημείο 25 λεπτά μετά τη σύγκρουση και βοήθησε τους διασώστες του ΕΚΑΒ να κινηθούν προς χωράφια, στα οποία υπήρχαν τραυματίες επιβάτες.

«Δεν μπορεί να μοιραστεί η εμπειρία με λόγια, ήταν τραγική. Έφτασα 25 λεπτά μετά τη σύγκρουση, θεωρώντας πως πρόκειται για εκτροχιασμό. Όταν είδα να καίγονται βαγόνια, να καίγονται άνθρωποι, να υπάρχουν φωνές, αγωνία, σοκαρίστηκα, πρωτόγνωρο γεγονός» είπε. 

«Βρήκαμε 7 άτομα στα χωράφια, το ένα είχε πεταχτεί 20 μέτρα σε διπλανό χωράφι. Συνεχίσαμε να βγάζουμε κόσμο σιγά σιγά, άλλοι ήταν υγιείς, άλλοι με σπασμένα πόδια, πολυτραυματίες» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος σε νέους επιβάτες, σημείωσε πως μπορεί να βγήκαν σοκαρισμένοι, αλλά αποφάσισαν να δράσουν για να σώσουν συνεπιβάτες τους.

«Ξαναμπήκαν μέσα, έσπαγαν παράθυρα, άνοιγαν πόρτες για να μπορέσουν να απεγκλωβιστούν όσο το δυνατόν συντομότερα. Το φιλότιμο και η προσπάθεια ήταν αξιέπαινη» δήλωσε ο κ. Μανώλης.

Ο ίδιος έκανε γνωστό πως σήμερα δίδονται σε οικογένειες των νεκρών οι ληξιαρχικές πράξεις θανάτου των δικών τους, ώστε να μπορέσουν να παραλάβουν τις σορούς για τις κηδείες. Μέχρι στιγμής έχουν δοθεί δύο, ενώ αναμένεται να δώσει και τα έγγραφα στις οικογένειες των δύο Κύπριων που σκοτώθηκαν στο δυστύχημα. 

πηγή: lifo

now/greece/tempi-neoi-xanampikan-mesa-espagan-parathyra-anoigan-portes-gia-apegklobismoys

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button