Ελλάδα

Τέμπη: Προθεσμία να απολογηθεί την ερχόμενη Παρασκευή πήρε ο ένας σταθμάρχης

Ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή βρίσκονται τόσο ο επιθεωρητής του ΟΣΕ, όσο και οι δύο σταθμάρχες της Λάρισας που ήταν σε απογευματινή βάρδια τη μοιραία νύχτα του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Ο ένας εκ των δύο σταθμαρχών της απογευματινής βάρδιας, σύμφωνα με την ΕΡΤ ζήτησε και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί την επόμενη Παρασκευή 24 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι. Ο σταθμάρχης, κατηγορείται ότι έφυγε από τη βάρδιά του πριν λήξει το ωράριό του.

Αναμένεται σε λίγα λεπτά να απολογηθεί ο συμβασιούχος σταθμάρχης και γύρω στις 12 αναμένεται να εμφανιστεί και ο προϊστάμενος επιθεώρησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα υποστήριζαν πως από τη στιγμή που το δυστύχημα έγινε εκτός του ωραρίου τους, δεν φέρουν καμία ευθύνη.

Σύμφωνα με εργαζόμενους του ΟΣΕ, το ωράριο του σταθμάρχη της απογευματινής βάρδιας που πληρώνεται με μπλοκάκι είναι 8ωρο και δεν πληρώνονται οι υπερωρίες. Συνεπώς θα υποστήριζαν πως ορθά έφυγαν στη λήξη της βάρδιας και άφησαν μόνο του τον άπειρο 59χρονο Β.Σ. που είναι ήδη προφυλακισμένος για το δυστύχημα στα Τέμπη. Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι τρεις αναμένεται να αντιμετωπίσουν εξίσου βαριές κατηγορίες με τον προφυλακισμένο σταθμάρχη.

Τρίτος θα απολογηθεί ο επιθεωρητής του ΟΣΕ, ο οποίος αναμένεται να υποστηρίξει πως στην επίμαχη ώρα, μεταξύ 22:00 και 23:00, είχε τοποθετήσει δύο σταθμάρχες. Ο δικηγόρος του αναφέρει πως ο επιθεωρητής θα υποστηρίξει επίσης ότι δεν ενημερώθηκε για την πρόωρη αποχώρηση των άλλων δύο σταθμαρχών ούτε για την καθυστέρηση των αμαξοστοιχιών το βράδυ της μοιραίας σύγκρουσης.

πηγή: creta24

tempi-prothesmia-na-apologithei-tin-erchomeni-paraskeyi-pire-o-enas-stathmarchis/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button