Ελλάδα

Τέμπη: Πρώτες εκτιμήσεις για το «μανιτάρι» μετά την σύγκρουση- Τι προκάλεσε την έκρηξη

Η εμπορική αμαξοστοιχία κατά την σύγκρουση των δύο τρένων στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη δεν μετέφερε κάποιο εύφλεκτο υλικό, αλλά η ισχυρή έκρηξη προκλήθηκε κατά μια πρώτη εκτίμηση των ερευνητών από τα λάδια τους.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ μια πρώτη εκτίμηση των ερευνητών είναι ότι η έκρηξη, μετά τη σύγκρουση των δυο τρένων στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, πιθανότατα να προκλήθηκε από τα λάδια που είχαν στις μηχανές τους οι δυο αμαξοστοιχίες.

Σημειώθηκε πως σε κάθε μηχανή υπήρχαν 2,5 τόνοι λαδιού, ήτοι πέντε τόνοι λαδιού και στις δυο αμαξοστοιχίες.

Δυστύχημα στα Τέμπη: Λάδια προκάλεσαν το φλεγόμενο «μανιτάρι» μετά την σύγκρουση των τρένων σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση Facebook Twitter

Με την ισχυρή μετωπική σύγκρουση η θερμοκρασία ξεπέρασε το όριο αυτανάφλεξης, έσπασε το δοχείο, εκτοξεύτηκαν τα λάδια, πήραν φωτιά και δημιούργησαν αυτό το τεράστιο «μανιτάρι» που φάνηκε στο βίντεο – ντοκουμέντο της ΕΡΤ.

Ασφαλώς, η οριστική απάντηση για τα αίτια της ισχυρής έκρηξης θα δοθεί από την έρευνα των πραγματογνωμόνων.

Να σημειωθεί ότι η εμπορική αμαξοστοιχία μετέφερε λαμαρίνες, φρούτα και σιτηρά και όχι κάποιο εύφλεκτο υλικό. Αυτό προέκυψε τόσο από την έρευνα των αστυνομικών αλλά και από πυροσβέστες που βρίσκονται στο σημείο της τραγωδίας.

πηγή: lifo

now/greece/tempi-protes-ektimiseis-gia-manitari-meta-tin-sygkroysi-ti-prokalese-tin-ekrixi

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button