Ελλάδα

Τέμπη: 55 οι ταυτοποιημένοι νεκροί – «Μυστήριο» με δείγματα DNA που δεν ταιριάζουν με σορούς

Τις 55 έχουν φτάσει οι ταυτοποιημένες σοροί θυμάτων της τραγωδίας με τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη το βράδυ της Τρίτης (28.02.2023).

Υπενθυμίζεται ότι ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών από τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη είναι μέχρι στιγμής 57, ενώ αναμένονται και οι «απαντήσεις» που μπορεί να δώσουν τα μαύρα κουτιά των τρένων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., υπάρχουν και δύο δείγματα βιολογικού υλικού από αυτό που έχουν δώσει συγγενείς, τα οποία δεν ταιριάζουν με αυτά των νεκρών.

Αυτό δεν αποκλείεται να διαφοροποιήσει λίγο τον τελικό αριθμό των θυμάτων, αλλά ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες της εργαστηριακής έρευνας, καθώς από την Πυροσβεστική εστάλη και άλλο δείγμα από τον τόπο του δυστυχήματος.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, πρόκειται για ανθρώπινο μέλος που εντοπίστηκε κατά την μετακίνηση της μηχανής της εμπορικής αμαξοστοιχίας χτες το βράδυ.

Από το Αρχηγείο του ΠΣ επίσης έγινε γνωστό ότι η έρευνα στον τόπο του δυστυχήματος είναι στην τελική της φάση, με την απομάκρυνση των δύο μηχανών, που καθυστέρησε χτες λόγω βροχής και θα ακολουθήσει η τελευταία «σάρωση» σε μια περιοχή περίπου 500 τετραγωνικών μέτρων.

Αμέσως μετά θα ανακοινωθεί και η ολοκλήρωση των ερευνών, πιθανόν μέχρι το απόγευμα σήμερα, εκτός απροόπτου.

πηγή: creta24

tempi-55-oi-taytopoiimenoi-nekroi-mystirio-deigmata-dna-poy-tairiazoyn-soroys/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button