Ελλάδα

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Πώς θα γίνει η κηδεία του – Στο Τατόι πιθανότατα η ταφή

Η ελληνική κυβέρνηση είναι αυτή που θα αποφασίσει για το τελετουργικό το οποίο θα ακολουθηθεί για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Μέγαρο Μαξίμου είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν το θέμα να εξελιχθεί σε σίριαλ.
Τα μέχρι τώρα δεδομένα δείχνουν ότι η κηδεία δεν θα γίνει δημοσία δαπάνη, ενώ θα αποφασιστεί το αν θα υπάρξει κάποια τιμή εκ μέρους της ελληνικής πολιτείας, κατώτερης βαθμίδας και όχι αρχηγού κράτους, αλλά και το αν θα υπάρξει λαϊκό προσκύνημα στη σορό.

Το επικρατέστερο σενάριο είναι να γίνει η ταφή του Κωνσταντίνου στο Τατόι, εκτός αν υπάρξει διαφορετική επιθυμία της οικογένειας. Στο Τατόι ενταφιάστηκε και η βασίλισσα Φρειδερίκη, η οποία απεβίωσε το 1981 όταν ακόμα ήταν νωπές οι μνήμες του δημοψηφίσματος του 1974 με το οποίο έγινε αλλαγή πολιτεύματος και τελείωσε η περίοδος της βασιλείας στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Μέγαρο Μαξίμου είχαν βρεθεί το προηγούμενο διάστημα οι γιοι του Κωνσταντίνου, Νικόλαος και Παύλος, όπως και ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Λιδωρίκης που χειρίζεται τις υποθέσεις της τέως βασιλικής οικογένειας στην Ελλάδα. Σε κάθε περίπτωση, θα υπάρξει σύσκεψη κυβερνητικών στελεχών, με τη συμμετοχή κορυφαίων υπουργών, πιθανότατα το πρωί της Τετάρτης (11/01) έτσι ώστε να παρθεί άμεσα η απόφαση για το πώς θα τελεστεί η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

πηγή: creta24

teos-vasilias-konstantinos-pos-tha-ginei-kideia-tatoi-pithanotata-tafi/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button