Ελλάδα

Το ΠΑΣΟΚ επιτίθεται στον Λοβέρδο: Έχει κοινές αγωνίες με Οικονόμου και Σκέρτσο

Με ένα σκληρό σχόλιο εναντίον του Ανδρέα Λοβέρδου απαντά η Χαριλάου Τρικούπη στην «επισήμανση» του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργού προς τον Νίκο Ανδρουλάκη ότι «όταν πάμε στις εκλογές και απορρίπτουμε πρόσωπα, πρέπει και να προτείνουμε πρόσωπα- για να έχουν ξεκάθαρη εικόνα οι πολίτες».

Στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη σχολίασαν συγκεκριμένα πριν από λίγο ότι: «Είναι πολιτικά παράδοξο ο Ανδρέας Λοβέρδος να έχει κοινές αγωνίες με τον Γιάννη Οικονόμου και τον Άκη Σκέρτσο».

Νωρίτερα, ο κ. Λοβέρδος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, έστειλε εμμέσως «σήμα» στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, τον οποίο και κάλεσε να αποκαλύψει την «κατάλληλη στιγμή» το πολιτικό πρόσωπο που θα προτείνει για τη θέση του πρωθυπουργού και για το σενάριο των μετεκλογικών συνεργασιών.

«Όταν πάμε στις εκλογές και απορρίπτουμε πρόσωπα, πρέπει και να προτείνουμε πρόσωπα -για να έχουν ξεκάθαρη εικόνα οι πολίτες» δήλωσε ο πρώην υπουργός. Ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι είναι στη «διακριτική ευχέρεια» του κ. Ανδρουλάκη να πει προ των εκλογών ποιον προτείνει για πρωθυπουργό, πρόσθεσε δε ότι «κατ’ αρχάς το ΠΑΣΟΚ έχει αρχηγό, άρα όποιος το ψηφίζει, το ψηφίζει για να είναι και ηγέτης χώρας».

Το έμπειρο στέλεχος υπογράμμισε ότι δεν γνώριζε σχετικά με την επιλογή του κ. Ανδρουλάκη να αναφερθεί στην αξιοποίηση πολιτικών προσώπων σε μια ενδεχόμενη κυβέρνησης συνεργασίας- «πρόκειται για μια προσθήκη στην όλη συζήτηση», είπε και υπογράμμισε ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να καταγράψει όσον το δυνατόν μεγαλύτερο εκλογικό αποτύπωμα.

Ο κ. Λοβέρδος απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα αν αυτή η «προσθήκη» βασίζεται σε προηγούμενη συλλογική απόφαση των κομματικών οργάνων- ούτε για το αν συμβάλει στην αποτελεσματικότητα του στόχου τους είπε κάτι σχετικό. «Όλα θα τα δείξει η κάλπη» υποστήριξε ο κ. Λοβέρδος, ο οποίος, αναφερόμενος στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, παρατήρησε ότι «μετά το τραγικό συμβάν στα Τέμπη επικρατεί μια διανοητική ακαταστασία».

Όπως εξήγησε, εξακολουθεί να επικρατεί θυμός και ως εκ τούτου μετά το Πάσχα οι έρευνες θα αποτυπώσουν πολύ πιο συγκεκριμένα την κατάσταση. Μιλώντας για τα Τέμπη άσκησε αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση και ρώτησε με νόημα για την αξιολόγηση που έγινε για να τοποθετηθεί νέος σταθμάρχης στη Λάρισα: «Αυτήν την αξιολόγηση έκαναν μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης για να βγάλουν κυρ-Βασίληδες; Αξιολογήσεις-μούφα».

Η συνέντευξη Ανδρουλάκη στην ΕΡΤ

Υπενθυμίζεται ότι, κατά την χθεσινοβραδινή συνέντευξή του στην ΕΡΤ και σε ερώτηση για τα σενάρια των μετεκλογικών συνεργασιών, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά οδήγησε, με την τοποθέτησή του, σε αδιέξοδο τις κυβερνήσεις συνεργασίας, λέγοντας «όχι» σε πρωθυπουργό Μητσοτάκη ή Τσίπρα.

Διευκρίνισε, δε, ότι μιλά για αμιγώς πολιτική κυβέρνηση, όπως και για πρωθυπουργό που θα είναι πολιτικός, χωρίς να «φωτογραφίσει» κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο, παρότι είπε ότι το κόμμα του την τελευταία 20ετία είχε πρωθυπουργό μόνον για τρία χρόνια. Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να μπει στη διαδικασία της συζήτησης για κυβερνητικές συνεργασίες αν δεν λάβει ένα «ισχυρό διψήφιο» ποσοστό στις κάλπες.

Επίσης, ανέφερε ότι μιλά αποκλειστικά για τον πρώτο γύρο των εκλογών. Όπως χαρακτηριστικά πρόσθεσε, «η πρώτη Κυριακή είναι η ημερομηνία κλειδί για να πετύχουμε όσα λέω. Εάν μας οδηγήσουν σε αστάθεια, τότε δυστυχώς θα αλλάξει το περιβάλλον των πολιτικών αποφάσεων. Δηλαδή; Μα όταν εργαλειοποιείς την αστάθεια, υπονομεύοντας την προοπτική της χώρας, υπονομεύοντας τη σταθερότητα για να εκβιάσεις ή εγώ ή ο Τσίπρας, εγώ δεν θα γίνω μέρος αυτού του παιχνιδιού. Το θεωρώ καταστροφικό. Δηλαδή λέει Τσίπρας, Μητσοτάκης. Εγωιστής είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που λέει ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος. Και δεν είναι εγωιστές αυτοί οι δύο που λένε ή εγώ ή αυτός» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Είπε επίσης ότι στο πλαίσιο της τρίτης εντολής θα απευθυνθεί και στα δύο μεγάλα κόμματα, αφήνοντας να διαφανεί και μία προτίμηση σε έναν «μεγάλο συνασπισμό» με τη συμμετοχή του κόμματός του -αποκλείοντας παράλληλα τον Γιάνη Βαρουφάκη, επειδή «έπαιξε με τη δραχμή».

πηγή: creta24

to-pasok-epitithetai-ston-loverdo-koines-agonies-oikonomoy-skertso/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button