Ελλάδα

Τραγωδία στα Τέμπη: Έρχονται ποινικές διώξεις σε βάρος ακόμη τριών ατόμων

Ακόμη τρία άτομα φέρεται να έχουν μπει στο «κάδρο» των ποινικών ευθυνών για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη που στέρησε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ιωάννας Μάνδρου, οι ανακριτικές διαδικασίες τρέχουν εν όψει της σύγκλησης της ολομέλειας των εφετών που αναμένεται να οδηγήσει τις προσεχείς ημέρες στην αναβάθμιση των ερευνών με την ανάθεσή τους σε δύο εφέτες-ανακριτές. Με βάση την ίδια πηγή, οι ανακριτικές αρχές θα προχωρήσουν πολύ σύντομα σε νέες ποινικές διώξεις για το τραγικό δυστύχημα, καθώς ήδη υπάρχουν επιβαρυντικά στοιχεία για συμμετοχή στις ευθύνες του σταθμάρχη και για άλλα άτομα. 

Ειδικότερα, ο συλληφθείς σταθμάρχης φέρεται να έβαλε στο «κάδρο» των ευθυνών και τον επιθεωρητή στη διεύθυνση της κυκλοφορίας αλλά και συναδέλφους του σταθμάρχες.

Στο πλαίσιο αυτό, η ανακρίτρια έχει συγκεντρώσει επιβαρυντικό υλικό για ακόμη τρία άτομα: τον επιθεωρητή που έβαλε τον άπειρο σταθμάρχη στη βάρδια, τον σταθμάρχη της απογευματινής βάρδιας που όφειλε να μείνει στη θέση του έως τις 11 το βράδυ, αλλά και τον κεντρικό υπεύθυνο για τις βάρδιες στα κρίσιμα σιδηροδρομικά πόστα που είναι εκείνος ο οποίος δίνει τις γενικές κατευθύνσεις για να διασφαλίζονται η μετακίνηση των επιβατών και η κυκλοφορία των τρένων. 

Παράλληλα, οι ανακριτικές διαδικασίες στρέφονται επίσης στην αναζήτηση της ευθύνης που πιθανότατα είχε ο μηχανοδηγός της μοιραίας αμαξοστοιχίας, ο οποίος έχασε τη ζωή του στο τραγικό δυστύχημα, καθώς υπάρχουν μαρτυρίες στην ανάκριση ότι θα όφειλε να επισημάνει στον άπειρο σταθμάρχη το λάθος του και να ζητήσει διευκρινήσεις για τη λανθασμένη πορεία του τρένου.

Σε κάθε περίπτωση, το πόρισμα των πραγματογνωμόνων, οι οποίοι ορίστηκαν με εισαγγελική εντολή, αναμένεται να ρίξει περισσότερο φως στα αίτια της πολύνεκρης τραγωδίας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι ήδη έτοιμο και αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στις ανακριτικές αρχές.

Με πληροφορίες από Καθημερινή & Skai.gr

πηγή: lifo

now/greece/tragodia-sta-tempi-erhontai-poinikes-dioxeis-se-baros-akomi-trion-atomon

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button