Ελλάδα

Τρεμόπουλος: Προσαγωγή on camera σε διαμαρτυρία για κοπές δέντρων στη Θεσσαλονίκη

Προσήχθη κατά τη διάρκεια ζωντανής σύνδεσης ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης στη Θεσσαλονίκη «Οικολογία Αλληλεγγύη» Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Η προσαγωγή έγινε στο πλαίσιο διαμαρτυρίας μετά από νέα κινητοποίηση, που προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας μέλη οικολογικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων για τις κοπές των δέντρων στην πόλη. Τη στιγμή της προσαγωγής απαθανάτισε live η κάμερα του Open.

Η διαμαρτυρία έγινε στην πλατεία Ρωμαϊκής Αγοράς, όπου είναι προγραμματισμένο να γίνουν κοπές δέντρων, σύμφωνα με απόφαση που είχε λάβει προηγουμένως η διοίκηση του δήμου στην Θεσσαλονίκη.

Ανταποκρινόμενοι σε διαδικτυακό κάλεσμα, διαδηλωτές βρέθηκαν στο σημείο και επιχείρησαν να εμποδίσουν το έργο των συνεργείων του δήμου Θεσσαλονίκης. Ανάμεσά τους, και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Οικολογία Αλληλεγγύη» Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Τα δέντρα αυτά, 41 λεύκες συνολικά, χαρακτηρίζονται επικίνδυνα από την πόλη και γι’ αυτό αποφασίστηκε η κοπή τους, σύμφωνα με τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Έχει προγραμματιστεί δε, η αντικατάστασή τους με διπλάσιο αριθμό δέντρων, «υγιών και καταλληλότερων για την περιοχή και το κλίμα της πόλης, σύμφωνα με τον δήμο.

Υπενθυμίζεται ότι στις 10 Μαρτίου φορείς οικολόγων και συλλογικότητες της πόλης με πρωτοβουλία του Δικτύου για το αστικό πράσινο «SOSε τα Δέντρα» αντέδρασαν, διαδηλώνοντας για την προγραμματισμένη κοπή των 41 δένδρων από την πλατεία, ενώ κατατέθηκαν και μηνυτήριες αναφορές κατά του δήμου Θεσσαλονίκης, προκαλώντας την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Το αίτημα των οικολόγων στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης είχε απορριφθεί. 

πηγή: lifo

now/greece/tremopoylos-prosagogi-camera-se-diamartyria-gia-kopes-dentron-sti-thessaloniki

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button