Ελλάδα

Υπόθεση Γεωργούλη: «Δεν καθυστέρησε η έρευνα» για την καταγγελία λέει ο δικηγόρος της Ελένης Χρονοπούλου

Για μια «δυνατή και αγωνίστρια γυναίκα, παρά το γεγονός πως δημοσιοποιήθηκε το όνομά της χωρίς τη συναίνεσή της» έκανε λόγο ο δικηγόρος της Ελένης Χρονοπούλου, Σπήλιος Σπηλιάκος, ο οποίος παράλληλα αποκάλυψε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, πως γνωρίζει για την καταγγελία σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη από την πρώτη στιγμή, το 2020.

«Η κυρία Χρονοπούλου είναι πολύ δυνατός άνθρωπος, αγωνίστρια, παλεύει, αντέχει. Είναι μια δύσκολη περίοδος και η ίδια, όπως έχει γίνει πλέον σαφές σε όλους, είχε επιλέξει να τηρήσει τη μυστικότητα της διαδικασίας της ποινικής που έχει ανοίξει στο Βέλγιο από το 2020 και ξαφνικά χωρίς τη συναίνεσή της βγήκαν τα στοιχεία της στη δημοσιότητα και ήρθαν πάνω της τελοσπάντων τα φώτα της δημοσιότητας, το οποίο ουδέποτε επεδίωξε. Ξαναλέω όμως πως είναι ένας δυνατός άνθρωπος» ανέφερε αρχικά ο κ. Σπηλιάκος.

Ακολούθως, ο δικηγόρος της κυρίας Χρονοπούλου παραδέχτηκε πως γνώριζε για την καταγγελία «εξαρχής, όταν συνέβη. Το 2020. Είμαστε σε επικοινωνία από τότε», προσθέτοντας πως «η κυρία Χρονοπούλου πήγε στις βελγικές Αρχές και κατήγγειλε το περιστατικό και από εκεί και πέρα σε συνεννόηση με τις Αρχές έγιναν τα προβλεπόμενα. Δεν θέλω να επεκταθώ στο συγκεκριμέμνο κομμάτι, έχει γίνει ό,τι είναι απαραίτητο με βάση της δικονομία του Βελγίου», ενώ σημείωσε πως δεν έχει γίνει παρόμοια κίνηση στις ελληνικές Αρχές καθώς «αρμοδιότητα έχει το Βέλγιο».

Στο ενδεχόμενο καθυστέρησης της έρευνας από τις βελγικές Αρχές, με δεδομένο πως η καταγγελία έχει ήδη γίνει πριν από τρία χρόνια, ο κ. Σπηλιάκος σημείωσε: «Δεν τίθεται ζήτημα καθυστέρησης της έρευνας με την έννοια ότι θα μπορούσαν να είχαν κάνει κάτι πιο γρήγορα και δεν το έκαναν κατ επιλογήν. Εξ όσων έχω πληροφορηθεί από τους συναδέλφους στο Βέλγιο, οι χρόνοι στους οποίους ενήργησαν, είναι συνήθεις».

Τσαπανίδου: Το καλοκαίρι του 2022 η φήμη για «κακή συμπεριφορά» του Γεωργούλη και ο Τσίπρας είπε «ψάξτε το»

Το καλοκαίρι του 2022 έφτασαν, σύμφωνα με όσα δήλωσε το πρωί της Τετάρτης η Πόπη Τσαπανίδου, οι φήμες στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τον Αλέξη Γεωργούλη και τότε, κατά την ίδια, ο Αλέξης Τσίπρας είπε «ψάξτε την ιστορία».

«Οι φήμες κυκλοφόρησαν στις Βρυξέλλες το 2022. Ήταν φήμες για κακή συμπεριφορά του κ. Γεωργούλη για ένα άτομο» είπε αρχικά η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο Action24 το πρωί της Τετάρτης.

Σύμφωνα με την ίδια τότε ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης «ενημέρωσε το κόμμα και ο Αλέξης Τσίπρας είπε “ψάξτε την ιστορία, δείτε τι υπάρχει”. Όταν υπάρχει μια φήμη δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό, όταν κάνεις έρευνα για ψήμη ψάχνεις κάτι χειροπιαστό».

«Όταν μάθαμε για τις φημολογίες, όταν ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο επικεφαλής της ευρωομάδας μας, μας ενημέρωσε για τις φήμες και ρώτησε τον Αλέξη Γεωργούλη τί συμβαίνει και αυτός το διέψευσε, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν το άφησε έτσι. Ψάξαμε με τις διαδικασίες που μπορούσαμε, απευθυνόμενοι στις αρχές του ευρωκοινοβουλίου, αν υπήρξε όντως κάποια καταγγελία. Οι αρμόδιες αρχές δεν επιβεβαίωσαν τις φήμες που διερευνούσαμε για κακοποιητικές συμπεριφορές. Δεν θα μπορούσαν και να το επιβεβαιώσουν γιατί καλύπτονται από το απόρρητο. Η καταγγελία ήρθε στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο μόλις προχθές (σ.σ. την Δευτέρα), γιατί τότε προέκυψε το θέμα της άρσης ασυλίας» συμπλήρωσε η κυρία Τσαπανίδου.

Ερωτηθείσα αν αυτό σημαίνει ότι ο Στέλιος Κούλογλου δεν είχε καλή ενημέρωση κατά τις χθεσινές δηλώσεις του για τον χρόνο για τον οποίο υπήρχε συζήτηση για τον Αλέξη Γεωργούλη, η κυρία Τσαπανίδου απάντησε ότι «τον άκουσα τον κ. Κούλογλου και είπε “αν θυμάμαι καλά πριν 1-2 χρόνια»

Όπως υποστήριξε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ όταν υπάρχει μια τέτοια φήμη «καλείς τον άνθρωπο για τον οποίο υπήρχε μια φήμη που τότε ήταν ίδια με κουτσομπολιά». «Ήταν μια φήμη για κακή συμπεριφορά, κακοποιητική συμπεριφορά σε συνεργάτες. Για μένα κακή συμπεριφορα είναι κακοποιητική συμπεριφορά» συμπλήρωσε η Πόπη Τσαπανίδου.

Σύμφωνα με την ίδια «φώναξε ο Παπαδημούλης τον Γεωργούλη για το αν υπάρχουν κακοποιητικές συμπεριφορες, αν υπάρχουν διαμαρτυρίες από ανθρώπους με τους οποίους συναναστρέφεται. Ο κ. Γεωργούλης έκανε λόγο τότε για προσβλητική διαδικασία και διέψευσε τα πάντα».

https://creta24.gr/ypothesi-georgoyli-den-kathysterise-ereyna-tin-kataggelia-leei-o-dikigoros-tis-elenis-chronopoyloy/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button