Ελλάδα

Υπόθεση Φιλιππίδη: Η εισαγγελέας της έδρας αγορεύει επί της ενοχής ή μη του ηθοποιού

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος, έπειτα από εννέα μήνες ακροαματικής διαδικασίας για την έκδοση της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ενώπιον του οποίου δικάζεται ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης, κατηγορούμενος για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και για δυο απόπειρες βιασμού σε βάρος τριών γυναικών συναδέλφων του. Σήμερα, μετά τη μαραθώνια απολογία του ηθοποιού, στο δικαστήριο θα αγορεύσει η εισαγγελέας της έδρας επί της ενοχής ή μη του κατηγορουμένου και θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις των συνηγόρων των δυο πλευρών. Στη συνέχεια, ενδεχομένως την επόμενη εβδομάδα το δικαστήριο θα μπει σε «τροχιά» έκδοσης της απόφασής του.

Στην απολογία του στο δικαστήριο ο Πέτρος Φιλιππίδης αρνήθηκε τις σε βάρος του καταγγελίες επαναλαμβάνοντας πολλές φορές ότι δεν είναι βιαστής ενώ απέδωσε τα όσα οι τρεις γυναίκες του προσάπτουν στο γεγονός ότι δεν δέχθηκε να συνεργαστεί με καμία από αυτές σε θεατρικές παραστάσεις που ανέβαζε. Μάλιστα, χαρακτήρισε την πρώτη γυναίκα που τον κατήγγειλε για βιασμό «εμμονική» ενώ αναφερόμενος στις άλλες δυο ηθοποιούς που στράφηκαν εναντίον του, μηνύοντας τον για απόπειρα βιασμού τους, μίλησε για συναινετικές σεξουαλικές συνευρέσεις που είχε μαζί τους. «Άπιστος υπήρξα, βιαστής όχι» είπε ο κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια της απολογίας του για να υποστηρίξει για τις τρεις καταγγέλλουσες: «Με κατήγγειλλαν γιατί δεν τους έδωσα δουλειά. Όλοι αυτοί ξέρουν αν είμαι βιαστής ή όχι, δεν θέλω ούτε να τους ξαναδώ μπροστά μου. Ήθελαν να με βγάλουν από το θέατρο και με έβγαλαν. Δεν κατάφεραν όμως να με βγάλουν από τη μνήμη και τις καρδιές του κόσμου, εγώ είμαι αγαπητός στον κόσμο, δεν είμαι σαν τον Μπέζο μυστήριος».

Ακόμη, ο Πέτρος Φιλιππίδης είπε στην απολογία του: «Δεν υπήρξα βιαστής θα το λέω και θα το ξαναλέω, ο βιασμός είναι μια ανωμαλία. Ούτε ηλίθιος είμαι. Οι γυναίκες με αγάπησαν. Δεν θα δεχόμουν ποτέ να πάω ερωτικά με μια γυναίκα που δεν θέλει να βρεθεί μαζί μου. Το θεωρώ υποτιμητικό για εκείνη και για εμένα…».

Υπενθυμίζεται ότι ο ηθοποιός είχε παραμείνει στις φυλακές της Τρίπολης προσωρινά κρατούμενος για εννέα περίπου μήνες, γεγονός στο οποίο αναφέρθηκε πολλές φορές στην απολογία του, υποστηρίζοντας πως μετά την προφυλάκιση του καταστράφηκε ο ίδιος και η οικογένειά του οικονομικά, ηθικά και επαγγελματικά.

πηγή: creta24

ypothesi-filippidi-eisaggeleas-tis-edras-agoreyei-epi-tis-enochis-i-mi-ithopoioy/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button