Ελλάδα

Φωτογραφία ντοκουμέντο: Αυτό είναι το κλουβί τιμωρίας που κατήγγειλαν γονείς στην Κιβωτό του Κόσμου

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε εικόνα που, σύμφωνα με την αρχισυντάκτρια της εφημερίδας «Ταχυδρόμος» στον Βόλο, επιβεβαιώνει την ύπαρξη του διαβόητου κελιού τιμωρίας, σε εγκαταστάσεις της «Κιβωτού του Κόσμου». 

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο της τοπικής εφημερίδας Βάσω Κυριαζή, το συγκεκριμένο κλουβί υπάρχει. «Και δεν ξέρω αν στις καταθέσεις τους, τα παιδιά, οι εργαζόμενοι και τα στελέχη έχουν πει κάτι παραπάνω για αυτό. «Αλλά από τη στιγμή που σε άλλες δομές, και τρόφιμοι που έχουν περάσει από τον Βόλο το έχουν καταγγείλει. Θεωρώ ότι θα ήταν και αυτό μια από αυτές τις βάναυσες και φρικιαστικές μορφές τιμωρίας», δήλωσε στον ΑΝΤ1

Η καταγγελία μητέρας

«O γιος μου ο μικρός τώρα είναι 9. Όταν ήταν στον Βόλο, (…) κλείδωναν το παιδί μέσα – και όχι μόνο το δικό μου το παιδί, απλά δυστυχώς ήταν και το δικό μου παιδί μέσα σε όλο αυτό. Κλείδωναν τα παιδιά μέσα σε κλουβί χωρίς φαγητό, χωρίς νερό όλη την ημέρα και το άφηναν εκεί για τιμωρία. Για παραδειγματισμό. Κι όμως ζούμε σε συνθήκες μεσαίωνα» δήλωσε μητέρα ανηλίκου, και σημείωνε νωρίτερα πως «υπάρχουν φωτογραφίες από το κλουβί αυτό» και ότι η ίδια, όπως είπε, έχει δώσει σχετικό υλικό στον Συνήγορο του Πολίτη.

Η ίδια γυναίκα κατήγγειλε πως «είχαν χτυπήσει» το παιδί της. «Ήμουν και εγώ στο περιστατικό, με είχαν χτυπήσει. Είχα φάει χαστούκια» είπε, μεταφέροντας τα όσα φέρεται να είχε πει ο ανήλικος.

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής της έκανε λόγο μέχρι και για κύκλωμα υιοθεσιών, ισχυριζόμενη πως ήθελε να δώσουν τη μικρότερη κόρη της σε άλλη οικογένεια.

«Δυστυχώς, έχουν και κύκλωμα υιοθεσιών. Με απειλούσαν συνέχεια ότι θα δώσουν το κοριτσάκι μου, επειδή δεν το είχε αναγνωρίσει ο μπαμπάς του. Τελικά, πήγαμε και κάναμε την αναγνώριση όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε. Τα είχαν χωρίσει, έχω τρία παιδιά, το κοριτσάκι ήταν στην Αθήνα μόνο του, το είχαν χωρίσει από τα αδέρφια του, έστειλαν τα παιδιά μου στο Βόλο για να μην υπάρχει κανένα παιδί εδώ, να είναι μόνο του για να μπορέσουν να το δώσουν για υιοθεσία. Με απειλούσαν, έβαλα δικηγόρο τον οποίο πλήρωσα εγώ με δικά μου χρήματα, δηλαδή όλη αυτή η ιστορία μου πήγε εμένα πάνω από 10.000 ευρώ».

πηγή: lifo

now/greece/fotografia-ntokoymento-ayto-einai-kloybi-timorias-poy-katiggeilan-goneis-stin-kiboto-toy

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button