Ελλάδα

Φωτορεπόρτερ καταγγέλλει τραυματισμό από χειροβομβίδες κρότου- λάμψης αστυνομικών

Ο φωτορεπόρτερ Γιάννης Λιάκος κατήγγειλε ότι τραυματίστηκε από χειροβομβίδες κρότου- λάμψης αστυνομικών, στα επεισόδια που ξέσπασαν μετά την πορεία για τα Τέμπη, με συνέπεια να διαγνωστεί με απώλεια ακοής. 

Σε ανάρτηση που έκανε στο Facebook, ο φωτορεπόρτερ περιέγραψε ότι κάλυπτε την εξέλιξη των επεισοδίων, τα οποία ξέσπασαν στο Σύνταγμα μετά την πορεία στο πλαίσιο της γενικής απεργίας της Πέμπτης, για το δυστύχημα στα Τέμπη. 

«Οι αστυνομικές δυνάμεις έριξαν πάνω στο κεφάλι μου και το σώμα μου δύο χειροβομβίδες κρότου λάμψης, οι οποίες εξερράγησαν πάνω μου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό μου», έγραψε ο Γιάννης Λιάκος στην ανάρτησή του. 

Φωτορεπόρτερ: Διάγνωση για απώλεια ακοής 

Το πρωί της επόμενης ημέρας, συμπλήρωσε ο φωτορεπόρτερ, έπειτα από πόνους και ενοχλήσεις στο δεξί αυτί του, επισκέφθηκε το νοσοκομείο Παμμακάριστος. Η διάγνωση ήταν κάκωση ακουστικού νεύρου- τυμπάνου, σημείωσε. Επίσης, υποβλήθηκε σε ακουόγραμμα, με διάγνωση απώλειας ακοής και του χορηγήθηκε θεραπευτική αγωγή για πέντε ημέρες. 

«Εμείς οι φωτορεπόρτερ καταγγέλλουμε για ακόμη μία φορά την επικίνδυνη χρήση όπλων (χειροβομβίδες κρότου λάμψης) από την Ελληνική Αστυνομία, τόσο για εμάς όσο και για τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών που συμμετέχουν σε ειρηνικές πορείες και συγκεντρώσεις», τόνισε ακόμη στην ανάρτησή του ο Γιάννης Λιάκος. 

Θυμίζει μάλιστα την περίπτωση του Μανώλη Κυπραίου, του δημοσιογράφου που έχασε την ακοή του από χειροβομβίδα κρότου- λάμψης των ΜΑΤ, ενώ κάλυπτε διαδήλωση στο Σύνταγμα, τον Ιούνιο του 2011. 

Υπενθυμίζεται ότι φωτορεπόρτερ είχαν καταγγείλει τραυματισμούς από τις αστυνομικές δυνάμεις και στην πορεία για το δυστύχημα στα Τέμπη που είχε γίνει στο κέντρο της Αθήνας στις 5 Μαρτίου. Η μία περίπτωση αφορούσε τραυματισμό από χειροβομβίδα κρότου λάμψης. Και σε εκείνη τη συγκέντρωση ο Γιάννης Λιάκος είχε τραυματιστεί, από πέτρα στον αυχένα που δέχθηκε από αστυνομικό των ΜΑΤ, σύμφωνα με τα όσα είχε περιγράψει στη LiFO ο επίσης φωτορεπόρτερ Μάριος Λώλος

Εισαγγελική έρευνα για τους επικίνδυνους ελιγμούς γερανού της ΕΛ.ΑΣ. 

Σήμερα, διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα για το περιστατικό με τον γερανό της ΕΛ.ΑΣ., που μετά την πορεία της Πέμπτης στο Σύνταγμα έκανε επικίνδυνους ελιγμούς στο κέντρο της Αθήνας, όταν παραλίγο να πέσει πάνω σε ανθρώπους.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνης Ελευθεριάνος, έδωσε παραγγελία στην προϊσταμένη της ποινικής δίωξης, Αγγελική Τριανταφύλλου, προκειμένου να διερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις από τον αστυνομικό που οδηγούσε τον γερανό

Συγκεκριμένα, η έρευνα αφορά αν έχουν τελεστεί οι αξιόποινες πράξεις της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών και η απόπειρα ή τετελεσμένη επικίνδυνη σωματική βλάβη, σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι υπήρξε τραυματισμός. 

πηγή: lifo

now/greece/fotoreporter-kataggellei-traymatismo-apo-heirobombides-krotoy-lampsis-astynomikon

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button