Ελλάδα

Dentist Pass: Έξι μήνες ισχύ θα έχει η ψηφιακή κάρτα για παιδιά 6-12 ετών

Το πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας Dentist Pass, που δρομολογείται από το υπουργείο Υγείας φιλοδοξεί να καλύψει το πεδίο της στοματικής υγείας των παιδιών και θα έχει ισχύ έξι μήνες. 

Το πρόγραμμα καλύπτει παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών. Ξεκινά στις αρχές Μαΐου με τη λειτουργία ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας μέσω της οποίας οι γονείς θα αιτούνται την ψηφιακή κάρτα Dentist Pass. Για την έκδοσή της, ένας από τους δύο γονείς θα υποβάλει αίτηση μέσω του gov.gr  ή μέσω των ΚΕΠ. 

Το ύψος του Dentist Pass για κάθε παιδί είναι 40 ευρώ, η οποία πιστώνεται σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα. Με την κάρτα μπορεί να καλυφθεί το σύνολο ή τμήμα του κόστους υπηρεσιών οδοντιατρικής φροντίδας του ωφελουμένου. Δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί για άλλο σκοπό ή από τρίτο πρόσωπο. 

Η ψηφιακή κάρτα θα έχει ισχύ για έξι μήνες, διάστημα στο οποίο οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν με το παιδί τους τη δωρεάν επίσκεψη στον οδοντίατρο της επιλογής τους.

Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι να τα θωρακίσει από την εκδήλωση νοσημάτων κατά την ενήλικη ζωή τους που σχετίζονται ευθέως με την κακή στοματική υγεία. Υπολογίζεται ότι το πρόγραμμα αφορά περίπου 700.000 παιδιά.  

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

https://www.lifo.gr/now/greece/dentist-pass-exi-mines-ishy-tha-ehei-i-psifiaki-karta-gia-paidia-6-12-eton

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button