Ελλάδα

Panic Button: Στέλνει SMS την ΕΛ.ΑΣ. σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας- Στη Βουλή η τροπολογία

Στη Βουλή κατατέθηκε τροπολογία, οι διατάξεις της οποίας αφορούν την εφαρμογή Panic button (κουμπί πανικού), που ειδοποιεί την αστυνομία σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας. 

Η τροπολογία, που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, αφορά τη θέσπιση πιλοτικής λειτουργίας του προγράμματος αξιοποίησης της εφαρμογής, η οποία εγκαθίσταται σε κινητά τηλέφωνα. 

Το Panic button στέλνει στην αστυνομία SMS και αφορά αφορά σε περιστατικά οικογενειακής βίας που συνδέονται με απειλή ή κίνδυνο της ζωής ή της σωματικής ακεραιότητας, προκειμένου να επέμβουν αμέσως αστυνομικοί. 

Δικαιούχοι εγγραφής στην εφαρμογή- κατά την πιλοτική λειτουργία του προγράμματος- είναι γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας που διαμένουν στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, οι οποίες απευθύνονται στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές ή σε Συμβουλευτικό Κέντρο του Δικτύου της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.

Μετά την πιλοτική εφαρμογή, οι αρμόδιες υπηρεσίες των υπουργείων Εργασίας και Προστασίας του Πολίτη θα αξιολογήσουν το πρόγραμμα. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

πηγή: lifo

now/greece/panic-button-stelnei-sms-tin-elas-se-periptoseis-endooikogeneiakis-bias-sti-boyli-i

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button