Ελλάδα

Youtuber: Αύριο απολογείται στην ανακρίτρια – Στο στόχαστρο των ερευνών οι followers

Φύλλο και φτερό κάνουν οι αρχές τη δράση του γνωστού youtuber που συνελήφθη καθώς κακοποιούσε ΑμεΑ σε κοινή θέα, βγάζοντας χρήματα από την εκμετάλλευση αυτών των ανθρώπων.

Στο στόχαστρο των ερευνών εκτός από τον 35χρονο βρίσκονται και άλλα πρόσωπα, με βάση τα στοιχεία που προκύπτουν.

Μετά τη σύλληψη του youtuber, εξετάζονται οι άνθρωποι που τον ακολουθούσαν και τον στήριζαν σε κάθε του ζωντανή μετάδοση.

Είκοσι ένα άτομα έχουν ταυτοποιηθεί από τις Αρχές. Είναι εκείνοι που ο youtuber αποκαλούσε «στρατό». Πλήρωναν αδρά για να δουν σε live streaming ανθρώπους με νοητική αναπηρία να κακοποιούνται και να παίρνουν μέρος σε εξευτελιστικά challenge.

Για τα βασανιστήρια που υπέμεναν για τα χρήματα μίλησαν στο MEGA άνθρωποι που είχαν πέσυ θύματα του 42χρονου και του 35χρονου youtuber.

«Δεν μου αρέσει που μου κάνανε το μαλλί. Ήταν δοκιμασίες που κάναμε όλοι με τα challenge», είχε πει ένα θύμα.

Τους δελέαζαν με τα χρηματικά ποσά που δώριζαν οι ακόλουθοι. Σε κάθε δοκιμασία ανάλογα με τη δυσκολία της έπαιρναν και συγκεκριμένη αμοιβή. «Πενηντάρικα, κατοστάρικα, ήταν πολλά λεφτά να φανταστείτε. Το γιαούρτωμα ήταν 30€», αποκαλύπτουν τα θύματα.

Οι ακόλουθοι του γνωστού youtuber ανέβαζαν τα ποσά που πρόσφεραν όταν ήθελαν να κλιμακωθούν τα βασανιστήρια. «Το πιο δύσκολο ήταν αυτό με το τέιζερ, 200€ θα έπαιρνα», λένε.

«Όλοι αυτοί που πλήρωναν για να δουν αυτήν την κακοποίηση των ΑμεΑ δεν ξέρω αν θα πρέπει να διωχθούν ποινικά, όμως ηθικά είναι σίγουρα συνυπεύθυνοι», δηλώνει ο Γιώργος Καλλιακμάνης. «Οι έρευνες σίγουρα μπορούν να αποδείξουν και υπάρχουν τα διαδικτυακά ίχνη το ποιοι είναι αυτοί που έκαναν τις δοσοληψίες», σημειώνει η εγκληματολόγος, Κέλλυ Ιωάννου.

Νέα καταγγελία για στημένους αγώνες

Νέα καταγγελία σε βάρος του 35χρονου που βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας βλέπει το φως της δημοσιότητας, που όπως φαίνεται το τελευταίο διάστημα είχε ανακαλύψει και άλλο τρόπο για να αυξήσει τα έσοδά του διαδικτυακά.

«Έπαιζε παιχνίδια, το TikTok είναι μία πλατφόρμα που σου δίνει τη δυνατότητα να παίζεις παιχνίδια και να βγάζεις αρκετά χρήματα, μιλάμε για πολλά λεφτά».

Κάνει λόγο για στημένους αγώνες με σκοπό το κέρδος. Ακόμα και εκεί, ο 35χρονος σύμφωνα με την καταγγελία, εκφόβιζε και απειλούσε ανθρώπους.

«Είναι μιλημένα τα πράγματα και παίζουν αγώνες. Μέσα στο TikTok υπάρχει μία κλίκα. Δεν πειράζουμε, δεν αγγίζουμε την κλίκα αυτή. Αν για οποιοδήποτε λόγο έχεις διαφορετική άποψη από αυτούς, δεν διστάζουν να φτάσουν στην προσωπική σου ζωή, στους οικείους σου. Να τους ζητήσουν να μάθουν για εσένα, με σκοπό τον εξευτελισμό σου», αναφέρει καταγγέλων στο MEGA.

Υπό εξέταση είναι το περιεχόμενο του υλικού που ανέβαζε ο 35χρονος, τόσο στο Youtube, όσο και σε άλλες πλατφόρμες.

«Επίσης σημαντικό είναι να συλλέξουμε στοιχεία όχι μόνο από τη δράση των συγκεκριμένων στο Youtube αλλά και από πλατφόρμες όπως το Discort όπου εκεί γίνονταν οι μεγαλύτερες παράνομες δραστηριότητές τους», τονίζει η εγκληματολόγος, Κέλλυ Ιωάννου.

Σοκαριστικό είναι το γεγονός πως στο σπίτι του 35χρονου που γίνονταν οι ζωντανές συνδέσεις υπήρχαν συχνά και ανήλικα παιδιά. «Εμπλέκονται στην συγκεκριμένη υπόθεση και ανήλικα τόσο σε θύματα όσο και ως θεατές. Αυτό είναι που πρέπει να μας απασχολήσει και να δούμε μετέπειτα πώς θα το αντιμετωπίσουμε», λέει η κα Ιωάννου.

Για τους ακολούθους του συλληφθέντα σχηματίζεται παράλληλη δικογραφία, ενώ ο 35χρονος αύριο απολογείται ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα.

Σύμφωνα με το MEGA, στο μικροσκόπιο των ερευνών έχουν μπει τα άτομα που τον πλήρωναν για να κακοποιεί ΑμεΑ.

Συγκεκριμένα, η δικογραφία έχει πάει στην Ευελπίδων με έναν κατηγορούμενο και δύο κατηγορίες, εμπορία ανθρώπων και σωματικές βλάβες σε βάρος αδύναμων προσώπων, ενώ δικαστικές πηγές εκφράζουν προβληματισμό για εκείνους που πλήρωναν για τα βασανιστήρια αλλά και ποιο αδίκημα μπορεί να τους αποδοθεί.

Σε πρώτη φάση εξετάζουν την ηθική αυτουργία στις σωματικές βλάβες, ωστόσο τον τελευταίο λόγο τον έχει η ανακρίτρια που έχει πλέον στα χέρια της την υπόθεση. Εκείνη θα δει τα στοιχεία και θα κρίνει κατά πόσο πρέπει να καταστούν κατηγορούμενοι και εκείνοι που πλήρωναν για να δουν τα βασανιστήρια.

 

https://creta24.gr/youtuber-avrio-apologeitai-stin-anakritria-sto-stochastro-ton-erevnon-oi-followers/

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button