Υγεία

Άδωνις Γεωργιάδης: Μέσα Απριλίου ξεκινούν τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία του ΕΣΥ

«Σε 1,5 μήνα από σήμερα ξεκινούν τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ», διαβεβαίωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Οι ασθενείς που είναι σε αναμονή πάνω από χρόνο είναι περίπου 50 χιλιάδες.

Όπως υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, τα απογευματινά – και κυρίως τα δωρεάν απογευματινά – χειρουργεία, δρομολογούνται με ταχείες διαδικασίες.

Αναμένεται μέσα στα επόμενα 24ωρα η Υπουργική Απόφαση για τα απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ, ενώ μετά τη δημοσίευσή της θα έχει άμεση ισχύ.

Αυτό ανέφερε σε συνέντευξή του τη Δευτέρα (26.02.2024)) στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ταυτόχρονα επισήμανε πως στην τελική ευθεία βρίσκεται και η υλοποίηση του σχεδίου για τα 50.000 δωρεάν χειρουργεία μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης:

«Τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, ξεκινάνε περίπου σε ενάμισι μήνα από σήμερα. Περιμένουμε την τελική έγκριση από το Ταμείο Ανάκαμψης, είναι καθαρά τυπική η διαδικασία», τόνισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η εξυπηρέτηση της λίστας δωρεάν στα απογευματινά χειρουργεία του ΕΣΥ θα γίνει από τις μεγαλύτερες αναμονές προς τις μικρότερες:

«Θα πάμε ανάποδα στη λίστα, δηλαδή θα βρούμε αυτούς που έχουν τον μεγαλύτερο χρόνο αναμονής. Αυτοί που είναι σε αναμονή πάνω από χρόνο είναι περίπου 50 χιλιάδες. Αυτούς τους 50 χιλιάδες θα τους κάνουμε το χειρουργείο δωρεάν», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

 

πηγή: creta24

adonis-georgiadis-mesa-apriliou-xekinoun-ta-dorean-apogevmatina-cheirourgeia-tou-esy/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button