Υγεία

«Αναποτελεσματική κίνηση»: Τι λέει η ΙΑΤΑ για τα μέτρα σε ταξιδιώτες από την Κίνα

«Παρορμητική και αναποτελεσματική», σύμφωνα με τον επικεφαλής της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών, χαρακτήρισε την απόφαση επιβολής τεστ Covid σε ταξιδιώτες από την Κίνα.

Η ανακοίνωσή αυτή έρχεται μετά από την απόφαση πολλών χωρών, να «υιοθετήσουν» αυτή την ενέργεια προκειμένου να προλάβουν ενδεχόμενο νέο κύμα κορωνοϊού.

«Πολλές χώρες υιοθετούν τεστ για Covid-19 και άλλα μέτρα για ταξιδιώτες από την Κίνα, όταν ο ιός κυκλοφορεί ήδη ευρέως εντός των συνόρων τους. Είναι εξαιρετικά απογοητευτικό να βλέπουμε αυτή την παρορμητική επαναφορά των μέτρων, τα οποία έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικά τα τελευταία τρία χρόνια», δήλωσε ο Γουίλι Γουόλς, γενικός διευθυντής της ΙΑΤΑ.

Την Τρίτη 3/1 και το Πεκίνο χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την επιβολή αυτών των μέτρων από 12 χώρες, ανάμεσά τους οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, η Ιταλία και η Γαλλία, κρίνοντας ότι «στερούνται επιστημονικής βάσης».

Μια άποψη που συμμερίζεται ο οργανισμός ο οποίος ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί 300 εταιρείες που αντιστοιχούν συνολικά στο 83% της παγκόσμιας εναέριας κυκλοφορίας: μελέτες έχουν, σύμφωνα με την ΙΑΤΑ, δείξει ότι «η δημιουργία εμποδίων στα ταξίδια δεν αλλάζει τίποτα στην κορύφωση της εξάπλωσης των μολύνσεων. Το μόνο που πιθανόν να συμβεί είναι οι περιορισμοί να καθυστερήσουν αυτή την κορύφωση κατά μερικές ημέρες».

Τρία χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας, ο κλάδος των αερομεταφορών διαθέτει, σύμφωνα με την ΙΑΤΑ, τα «απαραίτητα εργαλεία» για να αντιμετωπίσει τον ιό «χωρίς να καταφύγει σε αναποτελεσματικά μέτρα που περιορίζουν τα διεθνή ταξίδια, βλάπτουν τις οικονομίες και καταστρέφουν θέσεις εργασίας».

Η παγκόσμια εναέρια κυκλοφορία αναμενόταν το 2022 ότι θα έφθανε στο 70,6% του επιπέδου του 2019, αλλά παρέμεινε στάσιμη στο 44,3% στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, κυρίως λόγω της πολιτικής μηδενικών κρουσμάτων της Κίνας -που τελικά άρθηκε στις 7 Δεκεμβρίου- εκτίμησε η ΙΑΤΑ στις αρχές του Δεκέμβριος.

πηγή: creta24

anapotelesmatiki-kinisi-ti-leei-iata-ta-metra-se-taxidiotes-tin-kina/

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button