Υγεία

Αντιγριπικός εμβολιασμός από 7η ΥΠΕ Κρήτης σε ευάλωτες ομάδες δομών

Σαράντα ωφελούμενοι του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ Ηρακλείου εμβολιάστηκαν σήμερα έναντι της εποχικής γρίπης από νοσηλευτικό κλιμάκιο της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, που επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της δομής.

Στη δράση,  η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των προγραμμάτων προαγωγής της δημόσιας υγείας που αναπτύσσει η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, παρευρέθησαν ο  Διοικητής της 7ης Υ.Πε. Κρήτης Νεκτάριος Παπαβασιλείου και ο Διευθυντής του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ Κρήτης, Μιχάλης Σκουλάς, οι οποίοι στη συνέχεια συζήτησαν θέματα που αφορούν στη δομή και την καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας στους ωφελούμενους της.

Η συγκεκριμένη δράση, δεδομένης της έξαρσης των ιώσεων την παρούσα περίοδο, έχει στόχο την έγκαιρη χορήγηση του εμβολίου της εποχικής γρίπης και αφορά στην πρωτοβουλία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης να διευκολύνει σε όλη την Κρήτη τους ωφελούμενους δομών, κέντρων εξυπηρέτησης και περίθαλψης ατόμων, με νοητική υστέρηση, νευροαναπτυξιακές διαταραχές, διαταραχές αυτιστικού φάσματος,  ωφελούμενων του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ κ.α., τους φροντιστές τους και τους επαγγελματίες υγείας που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα άτομα αυτά στις δομές, για τον εμβολιασμό τους.

Στο πλαίσιο αυτό, η Δ/νση Δημόσιας Υγείας της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, σε συνεργασία με τους ιατρούς των Κέντρων Υγείας ευθύνης της, συνταγογραφούν, όπου είναι απαραίτητο, τα αντιγριπικά εμβόλια και επισκέπτονται τις δομές προβαίνοντας στον αντιγριπικό εμβολιασμό των ωφελούμενων, των φροντιστών τους και των εργαζομένων στη δομή που επιθυμούν να εμβολιαστούν.

 

πηγή: creta24

antigripikos-emvoliasmos-7i-ype-kritis-se-eyalotes-omades-domon/

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button