Υγεία

Αυστραλία: Έφηβοι ζητούν βοήθεια από την κυβέρνηση για να κόψουν τον εθισμό στο άτμισμα

Περιορισμούς στην αγορά προϊόντων για άτμισμα ζητούν έφηβοι στην Αυστραλία, που καλούν την κυβέρνηση σε βοήθεια για να απεξαρτηθούν από τον εθισμό στη νικοτίνη.

Η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της Νότιας Αυστραλίας έλαβε σχόλια από 950 εφήβους 13-19 ετών, που ρωτήθηκαν για το άτμισμα.

Μία 16χρονη είπε ότι οι νέοι μπορούν να απευθυνθούν σε καταστήματα πώλησης και να αγοράσουν τον ατμό, χωρίς να τους ζητηθεί να επιβεβαιώσουν την ηλικία τους. «Πρέπει να τεθούν περιορισμοί για να μην είναι τόσο εύκολη η πρόσβαση» έγραψε, προσθέτοντας ότι στην αρχή οι πρώτες ημέρες θα είναι δύσκολες, όμως το μέτρο είναι απαραίτητο.

Ένα άλλο κορίτσι 15 ετών κάλεσε τη ρυθμιστική αρχή να σταματήσει να αντιμετωπίζει τους εφήβους με εθισμό στο άτμισμα σαν να είναι απαίσιοι άνθρωποι. «Θα βοηθούσατε έναν ανήλικα αλλά όχι ένα παιδί», έγραψε.

Μια 17χρονη επισήμανε ότι κάποιοι έφηβοι δεν το κάνουν για να φαίνονται κουλ, αλλά επειδή παλεύουν με εθισμούς ή χρησιμοποιούν το άτμισμα ως μηχανισμό αντιμετώπισης του άγχους.

Η υπεύθυνη της ρυθμιστικής αρχής διάβασε τις αναφορές και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα προϊόντα ατμίσματος θα πρέπει να απαγορευτούν από την εισαγωγή, εκτός αν προορίζονται για τα φαρμακεία. Επίσης, υποστηρίζει ότι θα πρέπει να ελέγχονται, να έχουν την κατάλληλη σήμανση και να πιστοποιούνται και κάλεσε τους αρμόδιους να απαγορεύσουν όλες τις γεύσεις, πλην του καπνού και των χρωστικών ουσιών.

Στην εισήγησή της ζήτησε να αποφευχθεί η τιμωρία παιδιών και νέων και να διασφαλιστεί η κατάλληλη ενημέρωση και υποστήριξη όλων των παιδιών, ιδιαίτερα εκείνων που μπορεί να είναι εξαρτημένα ή εθισμένα στο άτμισμα νικοτίνης και δυσκολεύονται να το σταματήσουν.

Άμεσα μέτρα προαναγγέλλει ο υπουργός Υγείας

Ένας 17χρονος μαθητής έγραψε ότι προσπάθησε να σταματήσει το άτμισμα όμως δεν μπορούσε να σκεφτεί σωστά. Είχε φρικτούς πονοκεφάλους και του φάνηκε πολύ δύσκολο να το κόψει.

Ο υπουργός Υγείας της Αυστραλίας Μαρκ Μπάτλερ δήλωσε στον Guardian της Αυστραλίας ότι η κατάσταση στον χώρο του ατμίσματος είναι απαράδεκτη. Το πρόβλημα, ανέφερε, είναι εκρηκτικό τα τελευταία χρόνια και σημείωσε ότι θα πρέπει να αναληφθεί δράση φέτος. Ο Αυστραλός υπουργός δήλωσε αποφασισμένος να αναλάβει δράση για την εξάπλωση του παράνομου ατμίσματος.

Οι υπεύθυνοι προσανατολίζονται σε αυστηρούς συνοριακούς ελέγχους σε εισαγωγές όλων των προϊόντων καπνίσματος και να περιορίσει την προμήθεια ηλεκτρονικών τσιγάρων εκτός της νόμιμης οδού συνταγογράφησης.

Αυστραλία: Έφηβοι ζητούν βοήθεια από την κυβέρνηση για να κόψουν τον εθισμό στο άτμισμα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button