Υγεία

Εκδήλωση για την προαγωγή του μητρικού θηλασμού στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού πραγματοποιήθηκε μικρή εκδήλωση στην είσοδο του Νοσοκομείου Χανίων, το απόγευμα της Παρασκευής.

Η εβδομάδα μητρικού θηλασμού προωθείται σε παγκόσμιο επίπεδο από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO), από τη UNICEF και από την Παγκόσμια Συμμαχία για τον Μητρικό Θηλασμό (WABA).

Στο πλαίσιο αυτό το απόγευμα της Παρασκευής, η Διοίκηση του Νοσοκομείου Χανίων, το 2ο Κέντρο Υγείας Χανίων και η «Ομάδα Χανιά: Φίλοι και Υποστηρικτές Μητρικού Θηλασμού» πραγματοποίησαν μια μικρή εκδήλωση στην είσοδο του Νοσοκομείου σε κτίριο του οποίου προβάλλεται η εικόνα για τον μητρικό θηλασμό.

Μιλώντας στο Creta24, ο διοικητής Γιώργος Μπέας αναφέρθηκε σε 4 βασικά σημεία του μητρικού θηλασμού. Στην διατροφική αξία, στην ασφάλεια, στην καταπολέμηση της φτώχειας και των ανισοτήτων αλλά και στο ψυχολογικό κομμάτι της επαφής του βρέφους με τη μητέρα.

«Στηρίζουμε και προάγουμε τον μητρικό θηλασμό» σημειώνει ο κ. Μπέας.

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος του 2ου Κέντρου Υγείας Χανίων Στέφανος Ντουκάκης τόνισε πως η σημερινή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για να «αποτίσουμε φόρο τιμής και να γιορτάσουμε τον μητρικό θηλασμό. Η χρησιμότητα του θηλασμού και η σημασία του, στη ζωή ενός ατόμου είναι δεδομένη. Το αίσθημα μεταξύ μητέρας και βρέφους είναι σημαντική και μόνο οφέλη μπορούμε να κερδίσουμε».

Κλείνοντας η μαία από την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και το 1ο Κέντρο Υγείας Χανίων Ευαγγελία Γουμένη, τόνισε πως το θέμα δεν είναι μόνο η «γιορτή» του μητρικού θηλασμού, αλλά η προαγωγή και η στήριξη του. «Να διδάξουμε ότι ο μητρικός θηλασμός είναι δώρο της φύσης. Τα οφέλη του μπορούν να διατηρηθούν σε μια ολόκληρη ζωή».

 

πηγή: creta24

ekdilosi-tin-proagogi-mitrikoy-thilasmoy-geniko-nosokomeio-chanion/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button