Υγεία

Ελπίδες να δουν ξανά οι πάσχοντες από εκφύλιση ωχράς κηλίδας – Νέα επαναστατική μέθοδος

Μια νέα επαναστατική θεραπεία για την καταπολέμηση της απώλειας όρασης που σχετίζεται με την ηλικία, – ωχρά κηλίδα – ανακάλυψαν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Μπρίστολ, του Παγκόσμιου Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας του Λονδίνου και της εταιρείας- τεχνοβλαστού του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ «Cirrus Therapeutics».

Η έρευνα που παρουσιάζεται στο εξώφυλλο του περιοδικού «Science Translational Medicine» δίνει ελπίδες σε ηλικιωμένους πάσχοντες από την ωχρά κηλίδα να μπορέσουν να ανακτήσουν την όραση τους.

Οι ερευνητές εντόπισαν ότι η αύξηση των επιπέδων μιας συγκεκριμένης πρωτεΐνης (IRAK-M) στα κύτταρα του αμφιβληστροειδούς θα μπορούσε να προσφέρει μια νέα και εξαιρετικά αποτελεσματική θεραπεία για την κύρια αιτία απώλειας όρασης μεταξύ των ηλικιωμένων.

Υπολογίζεται ότι η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας επηρεάζει περίπου 200 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί σε 288 εκατομμύρια μέχρι το 2040.

Η ακριβής αιτία είναι πολύπλοκη και πιστεύεται ότι περιλαμβάνει έναν συνδυασμό παραγόντων γήρανσης, περιβάλλοντος και τρόπου ζωής.

https://creta24.gr/elpides-na-doun-xana-oi-paschontes-apo-ekfylisi-ochras-kilidas-nea-epanastatiki-methodos/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button