Υγεία

Η 7η ΥΠΕ Κρήτης για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Υπέρτασης

Ανακοίνωση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Υπέρτασης:

«Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Υπέρτασης εορτάζεται κάθε χρόνο στις 17 Μαΐου, με στόχο την ευαισθητοποίηση και επαγρύπνηση για αυτή την αθόρυβη και συχνή νόσο.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ένα δισεκατομμύριο άτομα παγκοσμίως, δηλαδή το 20% του ενήλικου πληθυσμού, πάσχει από υπέρταση και αυτός ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί σε 1,5 δισεκατομμύρια έως το 2025.

Στην Ελλάδα, 1 στους 3 Έλληνες του ενήλικου πληθυσμού πάσχει από υπέρταση αλλά μόνο οι μισοί από αυτούς λαμβάνουν αγωγή. Υπολογίζεται ότι το 46% των ενηλίκων με υπέρταση δεν γνωρίζουν ότι έχουν την πάθηση.

Ο έλεγχος της αρτηριακής σας πίεσης είναι ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε εάν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση. Εάν η υπέρταση δεν αντιμετωπιστεί, μπορεί να προκαλέσει άλλες παθήσεις όπως νεφρική νόσο, καρδιακή νόσο και εγκεφαλικό.

Η τακτική μέτρηση της αρτηριακής πίεσης στους ενήλικες μπορεί να οδηγήσει στην πρώιμη διάγνωση και την έγκαιρη θεραπεία της υπερτασικής νόσου.

Η αρτηριακή πίεση επηρεάζει συνήθως τους ενήλικες και προκαλεί πολυάριθμα νοσήματα με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης επιπλοκών όπως, η στεφανιαία νόσος και τα εμφράγματα, τα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια και τη νεφρική ανεπάρκεια.

Ευθύνεται για το 50% του συνόλου των θανάτων από αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια και καρδιοπάθειες, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι μη τροποποιήσιμοι παράγοντες κινδύνου περιλαμβάνουν το οικογενειακό ιστορικό υπέρτασης, ηλικία άνω των 65 ετών και συνυπάρχουσες ασθένειες όπως ο διαβήτης ή η νεφρική νόσος.

Οι περισσότεροι άνθρωποι με υπέρταση δεν αισθάνονται κανένα σύμπτωμα. Η πολύ υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους, θολή όραση, πόνο στο στήθος και άλλα συμπτώματα.

Γι’ Αυτό Συμβουλευτείτε τον Προσωπικό σας γιατρό!!

Μετρήστε την Αρτηριακή Σας Πίεση και Ελέγξτε την!!»

https://creta24.gr/i-7i-ype-kritis-gia-tin-pagkosmia-imera-kata-tis-ypertasis/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button