Υγεία

Τι μας δίδαξε η πανδημία – Β. Κοντοζαμάνης στο CRETA: «Στην αρχή ήταν ένας άγνωστος πόλεμος»

Τέσσερα χρόνια μετά το πρώτο κρούσμα Covid στην Ελλάδα, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα Υγείας και προσκληθείς στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της Τηλεόρασης CRETA μίλησε για τα “ασφυκτικά” , για το δημόσιο σύστημα υγείας,  χρόνια της πανδημίας αλλά και για τα “αντανακλαστικά” που επέδειξε η Κυβέρνηση.

“Στην αρχή ήταν ένας άγνωστος πόλεμος . Δε ξέραμε τι μας περίμενε. Βλέπαμε την γειτονική μας Ιταλία και λέμε έρχεται η σειρά μας. Οργανωθήκαμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα  και καταφέραμε να περιορίσουμε την διασπορά του ιού και ταυτόχρονα να ενισχύσουμε και να θωρακίσουμε το εθνικό σύστημα υγείας και να μπορέσουμε τη στιγμή που είχαμε στην διάθεσή μας το εμβόλιο , αυτό το μεγάλο όπλο, να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.”

“Η Υγεία είναι προτεραιότητα – Στο τέλος της τετραετίας θα δούμε ένα διαφορετικό σύστημα υγείας “

Ο ίδιος αναφερόμενος στις ανάγκες και τις σοβαρές ελλείψεις που αντιμετωπίζει , την ώρα αυτή, το Εθνικό Σύστημα Υγείας αλλά και οι δομές δημόσιας υγείας της Κρήτης εξήγησε: “Ελλείψεις και αδυναμίες υπάρχουν. Τα έχουμε καταγράψει και γίνεται προσπάθεια ώστε να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται προς όφελος των ασθενών . Στα χρόνια της πανδημίας κληθήκαμε να δημιουργήσουμε εκτάκτως και σε σύντομο χρονικό διάστημα ένα ενισχυμένο δημόσιο σύστημα υγείας, διπλασιάζοντας τις κλίνες , αυξάνοντας το προσωπικό και τους οικονομικούς πόρους , δημιουργώντας έτσι τελικά μία παρακαταθήκη για το σήμερα”.

“Η Υγειονομική κρίση σε επίπεδο Ευρώπης”

Ο ίδιος , ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μιας νέας υγειονομικής κρίσης στην Ελλάδα και κατά πόσο τα χρόνια του κορωνοϊού μπορεί να αποτελέσουν “οδηγό” για μια αποτελεσματικότερη διαχείριση της αλλά και το ρόλο των Ευρωπαίων εταίρων σε αυτό, σημείωσε: “Κατά την διάρκεια της υγειονομικής κρίσης στην Ευρώπη, ιδρύθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Αρχή Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης Υγειονομικών κινδύνων στην οποία ως Εθνικός Εκπρόσωπος συμμετέχω στο Δ.Σ. Η Ευρώπη ήταν αυτή που αγόρασε για όλες τις χώρες εμβόλια, κι έτσι είχαμε πρόσβαση όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες την ίδια ώρα , την ίδια μέρα σε αυτό το αγαθό που αποτέλεσε το κυριότερο όπλο προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την πανδημία.”

πηγή: creta24

ti-mas-didaxe-i-pandimia-v-kontozamanis-sto-creta-stin-archi-itan-enas-agnostos-polemos/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button