Υγεία

Κορωνοϊός: Δεν αίρονται (προς το παρόν) τα μέτρα στα νοσοκομεία – Δεν κατέληξε σε αποφάσεις η επιτροπή των ειδικών

Δεν θα χαλαρώσουν ακόμη τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό στα νοσοκομεία, καθώς οι ειδικοί δεν κατέληξαν σε οριστικές αποφάσεις κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα εντέλει θα συζητηθεί εκ νέου την επόμενη εβδομάδα. Στο τραπέζι είχε τεθεί η χαλάρωση των μέτρων στα νοσηλευτικά ιδρύματα όσον αφορά τις μάσκες και το επισκεπτήριο.

Κάποιοι από τα μέλη της επιτροπής εξέφρασαν τις έντονες αντιρρήσεις τους λέγοντας πώς κάτι τέτοιο δεν είναι ακόμη εφικτό καθώς η πανδημία είναι ακόμη εδώ. Μετά από αυτές τις διαφωνίες δεν ελήφθη καμία απόφαση.

Ποια μέτρα έχουν χαλαρώσει

Σημειώνεται πως από τις 27 Μαρτίου και οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα δεν θα υποχρεούνται να προσκομίσουν αρνητικό rapid test. Πιο αναλυτικά στο ΦΕΚ με ημερομηνία 18 Μαρτίου, σημειώνεται στο άρθρο 63 πως:

«Η ισχύς του άρθρου 205 του ν. 4820/2021 (Α’ 130), περί της υποχρέωσης επίδειξης πιστοποιητικού ή βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης από τους εργαζόμενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, παρατείνεται, από τη λήξη της, έως την 30ή.6.2023, μόνο για τους εργαζόμενους σε υγειονομικές δομές δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων».

Η λήξη της είχε ανακοινωθεί μόλις λίγες μέρες, σε άλλο ΦΕΚ, στο οποίο αναφερόταν ότι παραμένει υποχρεωτικό μέχρι τις 27 Μαρτίου 2023. Αυτή είναι και η επίσημη ημερομηνία που τελειώνει και το τελευταίο μέτρο της πανδημίας που παρέμενε στην καθημερινότητα.

Διευκρινίζεται ωστόσο, πως σε περίπτωση νόσησης, παραμένει υποχρεωτική η ηλεκτρονική καταγραφή του θετικού τεστ.

«Η ισχύς του άρθρου τριακοστού πρώτου του ν. 4737/2020 (Α’ 204), περί των όρων χρήσης δοκιμασιών ταχέων μοριακών ελέγχων (rapid test) και της υποχρέωσης ηλεκτρονικής καταγραφής στο Εθνικό Μητρώο Ασθενών COVID-19, παρατείνεται, από τη λήξη της, έως την 30ή.6.2023». Διαβάστε το ΦΕΚ εδώ.

πηγή: creta24

koronoios-airontai-pros-to-paron-ta-metra-sta-nosokomeia-katelixe-se-apofaseis-epitropi-ton-eidikon/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button