Υγεία

Λευκός Οίκος: Δεν υπάρχει συμφωνία για την προέλευση του κορωνοϊού

Αντίθετη άποψη έχει ο Λευκός Οίκος σχετικά με τον τρόπο που ξεκίνησε η πανδημία κορωνοϊού. Παρά το ανακοινωθέν του υπουργείου Ενέργειας για την διαρροή του κορωνοϊού από την Κίνα, ο Τζον Κίρμπι ανέφερε πως ακόμη εξετάζεται από τις υγειονομικές αρχές.

«Η κοινότητα των πληροφοριών και η υπόλοιπη κυβέρνηση εξακολουθούν να εξετάζουν αυτό το θέμα», είπε ο Κίρμπι. «Δεν υπάρχει οριστικό συμπέρασμα, οπότε είναι δύσκολο για μένα να πω – ούτε θα πρέπει να νιώθω ότι θα έπρεπε να υπερασπιστώ τα δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με μια πιθανή προκαταρκτική ένδειξη εδώ. Αυτό που θέλει ο πρόεδρος είναι γεγονότα».

«Χαμηλής εμπιστοσύνης» το συμπέρασμα

Η Wall Street Journal ανέφερε την Κυριακή ότι το υπουργείο κατέληξε σε συμπέρασμα «χαμηλής εμπιστοσύνης» που υποστηρίζει τη λεγόμενη θεωρία διαρροής εργαστηρίου σε ένα απόρρητο εύρημα που κοινοποιήθηκε στον Λευκό Οίκο και σε μέλη του Κογκρέσου. Ο Κίρμπι δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε την αναφορά, λέγοντας ότι «δεν πρόκειται να προχωρήσει» στην έρευνα της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Το αναφερόμενο εύρημα του DOE έδωσε νέα ζωή στα επιχειρήματα των νομοθετών του GOP που ισχυρίστηκαν, χωρίς στοιχεία, ότι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι έχουν συγκαλύψει την προέλευση του ιού που έχει σκοτώσει περισσότερους από ένα εκατομμύριο Αμερικανούς. Άλλοι φορείς ανέφεραν ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι ο ιός εμφανίζεται φυσικά στην Κίνα πριν μεταδοθεί στον άνθρωπο.

Ζωτικής σημασίας η αποκάλυψη της προέλευση του κορωνοϊού για την εθνική ασφάλεια

Δύο Ρεπουμπλικάνοι που ηγούνται των ερευνών για το κορωνοϊό της Βουλής ζήτησαν τη Δευτέρα από το Υπουργείο Ενέργειας, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το FBI να παράσχουν έγγραφα σχετικά με το θέμα. «Η αποκάλυψη της αλήθειας σχετικά με την προέλευση του COVID-19 είναι ζωτικής σημασίας για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, κρίσιμης σημασίας για την πρόληψη μελλοντικών πανδημιών και θα φέρει μια φαινομενικά κλειστή στις οικογένειες όσων έχασαν τους αγαπημένους τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας», έγραψε το House Oversight. Πρόεδρος James Comer (R-Ky.) και εκπρόσωπος Brad Wenstrup (R-Ohio), ο οποίος προεδρεύει της υποεπιτροπής κορωνοϊού της επιτροπής.

Το Υπουργείο Ενέργειας αρνήθηκε τη Δευτέρα να σχολιάσει το άρθρο του Journal, λέγοντας μέσω εκπροσώπου του: «Το Υπουργείο Ενέργειας συνεχίζει να υποστηρίζει την ενδελεχή, προσεκτική και αντικειμενική εργασία των επαγγελματιών πληροφοριών μας στη διερεύνηση της προέλευσης του COVID-19, όπως διέταξε ο Πρόεδρος .» Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης την Κυριακή στο CNN, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν, είπε ότι υπάρχει «ποικιλία απόψεων» στην κοινότητα των πληροφοριών σχετικά με το πώς ξεκίνησε ο Covid. Η έρευνα είναι μια πλήρης κυβερνητική προσπάθεια και δεν ηγείται μιας υπηρεσίας, είπε ο Kirby. Πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει ενημερωθεί τακτικά για το τι έχουν βρει οι υπηρεσίες σχετικά με την προέλευση του κορωνοϊού.

«Ο πρόεδρος έκανε προτεραιότητα την προσπάθεια να βρει την προέλευση του Covid μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του και έχει σχεδιαστεί μια ολόκληρη κυβερνητική προσπάθεια για να το κάνει αυτό», είπε ο Κίρμπι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο τη Δευτέρα. «Δεν υπάρχει συναίνεση αυτή τη στιγμή στην κυβέρνηση των ΗΠΑ για το πώς ακριβώς ξεκίνησε ο Covid».

πηγή: creta24

leykos-oikos-yparchei-symfonia-tin-proeleysi-koronoioy/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button