Lifestyle

Βασιλιάς Κάρολος: Χρίζει βασίλισσα την Καμίλα, παρά τις αντιδράσεις και την τελευταία επιθυμία της Ελισάβετ

Ο Βασιλιάς Κάρολος φαίνεται πως θα παραβλέψει τις επιθυμίες της βασίλισσας Ελισάβετ και θα «αποκαταστήσει» την Καμίλα ως «Βασίλισσα» και όχι απλά ως «Βασιλική Σύζυγο» στο πλευρό του.Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ πρόκειται επίσημα να ανακηρύξουν την Καμίλα ως «Βασίλισσα» και σύμφωνα με τη Daily Mail, η αλλαγή είναι πιθανό να έρθει μετά τη στέψη του Βασιλιά Καρόλου τον Μάιο γεγονός που θα σφραγίσει την αξιοσημείωτη – κατά πολλούς – μεταμόρφωση της Καμίλα στο πλευρό του νέου βασιλιά.

Υπενθυμίζεται ότι όταν παντρεύτηκε τον τότε πρίγκιπα της Ουαλίας το 2005, θεωρήθηκε ευρέως ότι δεν θα ονομαζόταν ποτέ βασίλισσα όταν ανέβαινε στο θρόνο λόγω των γεγονότων με την Νταϊάνα, του διαζυγίου της και των αντιδράσεων από το παλάτι.

Όμως η Καμίλα κέρδισε την κοινή γνώμη με την αφοσίωση που έδειξε στον θεσμό και τον σύζυγό της γεγονός που έκανε την βασίλισσα Ελισάβετ τον περασμένο Φεβρουάριο να της δώσει τον τίτλο της «Βασιλικής Συζύγου» σαν μια ένδειξη αποδοχής και στήριξης. Μετά το θάνατο της Ελισάβετ ο Κάρολος φαίνεται ότι πρόκειται να το πάει ένα βήμα πιο πέρα χρίζοντάς την Βασίλισσα.

Το πρώτο σημάδι της νέας προσέγγισης ήρθε την περασμένη εβδομάδα, όταν η Καμίλα κυκλοφόρησε το «Queen’s Reading Room» -χωρίς το «Consort»- όταν ενημέρωσε για το όνομα της φιλανθρωπικής της οργάνωσης, το Αναγνωστήριο της Δούκισσας της Κορνουάλης.

«Υπάρχει μια άποψη στο Παλάτι ότι το Queen Consort είναι δυσκίνητο και ίσως είναι πιο απλό για την Καμίλα να γίνει γνωστή ως βασίλισσα όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή. Ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν επίσημα Πρίγκιπας Σύζυγος, αλλά δεν ήταν γνωστός έτσι» αναφέρει η πηγή στην Dailymail.

Οι αξιωματούχοι του Παλατιού του Μπάκιγχαμ εξετάζουν την ιστορία της βασιλικής οικογένειας, εντοπίζοντας άλλες περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένων των τίτλων που χρησιμοποιούνται για τη σύζυγο του βασιλιά Γεωργίου VI, παππού του Καρόλου. Ως μη βασιλεύουσα βασίλισσα, η σύζυγος του George VI ήταν τεχνικά Queen Consort αλλά ήταν γνωστή στο κοινό απλώς ως βασίλισσα Ελισάβετ. Μετά τον θάνατό του το 1952, ήταν γνωστή ως Βασιλομήτωρ όταν η κόρη της Ελισάβετ Β’ ανέβηκε στο θρόνο.

Ομοίως, όταν πέθανε η βασίλισσα Βικτώρια και τη διαδέχθηκε ο γιος της Εδουάρδος Ζ΄, η σύζυγός του από Πριγκίπισσα της Ουαλίας έγινε βασίλισσα Αλεξάνδρα, χωρίς τη χρήση του «Σύζυγος – Consort».

Πρίγκιπας Χάρι: «H Καμίλα είναι κακιά και επικίνδυνη»

 

Ο πρίγκιπας Χάρι στην πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση μετά τη διαρροή αποσπασμάτων από τα απομνημονεύματά του με τίτλο «Spare» (Ρεζέρβα) τον Ιανουάριο εξαπέλυσε επίθεση κατά της Καμίλα Πάρκερ-Μπόουλς την οποία χαρακτήρισε «επικίνδυνη» και «κακή» υποστηρίζοντας ότι «τίποτα από όσα έχω πει για μέλος της οικογένειάς μου, και ειδικά για την μητριά μου, δεν ήταν καυστικό. Υπάρχουν πράγματα που έχουν συμβεί και ήταν εξαιρετικά επώδυνα, κάποια στο παρελθόν, κάποια τώρα».

Εξηγώντας γιατί χρησιμοποιεί αυτούς τους όρους για την σύζυγο του πατέρα του, του βασιλιά Καρόλου Γ΄, ο Χάρι ανακάλεσε όσα είχε πει η μητέρα του, η πριγκίπισσα Νταϊάνα, για την Καμίλα όταν την είχε αποκαλέσει σε συνέντευξή της το 1995 ως «το τρίτο πρόσωπο στον γάμο της» και είπε ότι έγινε «κακή» (σ.σ. η Καμίλα) γιατί «χρειαζόταν να αποκαταστήσει την εικόνα της».

 

πηγή: creta24

vasilias-karolos-chrizei-vasilissa-tin-kamila-para-tis-antidraseis-tin-teleytaia-epithymia-tis-elisavet/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button