Lifestyle

«Βόμβες» Χάρι: Με χτύπησε ο Γουίλιαμ πριν το Megxit, με άρπαξε από τον γιακά και με πέταξε στο πάτωμα

Ο πρίγκιπας Χάρι εκτοξεύει «βόμβες» στη βιογραφία του με τίτλο Spare, αναφέροντας απίστευτα πράγματα για τον αδελφό του πρίγκιπα Γουίλιαμ.

Σε ένα απόσπασμα από το βιβλίο του, με τίτλο «Spare», ο πρίγκιπας Χάρι περιγράφει τη σωματική επίθεση που δέχτηκε από τον αδερφό του, πρίγκιπα Γουίλιαμ, κατά τη διάρκεια μιας έντονης διαφωνίας για τη σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ.

Το συγκεκριμένο απόσπασμα δημοσιεύτηκε από τον Guardian. Δεν είναι γνωστό πώς η εφημερίδα απέκτησε αντίγραφο του βιβλίου πριν την κυκλοφορία του στις 10 Ιανουαρίου, δεδομένου ότι ο εκδοτικός οίκος Penguin Random House έχει καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να αποτρέψει τις διαρροές.

Η «αγενής», «σκληρή» και «δύσκολη» Μέγκαν

Τι γράφει όμως στη βιογραφία του ο πρίγκιπας Χάρι; Περιγράφοντας μια αντιπαράθεση στο σπίτι του στο Λονδίνο το 2019, ο Χάρι λέει πως ο Γουίλιαμ αποκάλεσε την Μέγκαν «δύσκολη», «αγενή» και «σκληρή», κάτι που ο Χάρι αποκαλεί στη βιογραφία του «παπαγαλία της αφήγησης του Τύπου» για την Αμερικανίδα σύζυγό του.

Η αντιπαράθεση κλιμακώθηκε, γράφει ο πρίγκιπας Χάρι, μέχρι που ο Γουίλιαμ «με άρπαξε από τον γιακά, σκίζοντας το κολιέ μου, και… με έριξε στο πάτωμα».
Πώς προέκυψε ο τίτλος «Spare» της βιογραφίας

Η ασυνήθιστη σκηνή, η οποία όπως λέει ο πρίγκιπας Χάρι, είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί στην πλάτη του, είναι μία από τις πολλές στο «Spare», το οποίο θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως την επόμενη εβδομάδα και είναι πιθανό να προκαλέσει σοβαρό σάλο στη βρετανική βασιλική οικογένεια.

Υπενθυμίζεται πως ο τίτλος του βιβλίου προέρχεται από ένα παλιό ρητό στους βασιλικούς και αριστοκρατικούς κύκλους: ότι ο πρώτος γιος είναι κληρονόμος τίτλων, δύναμης και περιουσίας και ότι ο δεύτερος είναι επομένως εφεδρικός σε περίπτωση που συμβεί κάτι στον πρωτότοκο.

Επιστρέφοντας τώρα στον καβγά, ο πρίγκιπας Χάρι γράφει ότι ο πρίγκιπας Γουίλιαμ ήθελε να μιλήσουν για «όλη αυτή την κυλιόμενη καταστροφή» της σχέσης τους και τους αγώνες τους με τον Τύπο. Αλλά όταν ο Γουίλιαμ έφτασε στο Νότιγχαμ Κότατζ, στο μικρό δυάρι όπου ζούσε ο Χάρι, στους χώρους του παλατιού του Κένσινγκτον, ήταν, όπως λέει ο Χάρι, ήδη σε έξαλλη κατάσταση.

Ο Γουίλιαμ παραπονέθηκε για τη Μέγκαν, γράφει ο Χάρι, με τον μικρότερο αδερφό να του λέει πως επαναλάμβανε την αφήγηση του Τύπου και πως περίμενε κάτι καλύτερο από αυτόν. Αλλά ο Γουίλιαμ, λέει ο Χάρι, δεν ήταν λογικός, με αποτέλεσμα οι δύο άνδρες να αρχίσουν να φωνάζουν ο ένας στον άλλον.

Ο Χάρι τότε κατηγόρησε τον αδερφό του ότι συμπεριφέρεται σαν κληρονόμος, μην μπορώντας να καταλάβει γιατί ο μικρότερος αδερφός του δεν αρκείται στο να είναι εφεδρικός. Τα δύο αδέρφια αντάλλαξαν προσβολές, προτού ο Γουίλιαμ ισχυριστεί ότι προσπαθούσε να βοηθήσει.

Ο Χάρι είπε: «Είσαι σοβαρός; Να με βοηθήσεις; Συγγνώμη, έτσι το λες εσύ αυτό; Βοήθεια;».

Χάρι για Γουίλιαμ: Με έπιασε από τον γιακά, έσπασε το κολιέ μου και με έριξε στο πάτωμα

Αυτό το σχόλιο, λέει ο Χάρι, εξόργισε τον αδερφό του, ο οποίος τον έβρισε πλησιάζοντας προς το μέρος του. Τρομαγμένος πλέον ο Χάρι, όπως γράφει, πήγε στην κουζίνα, με τον εξαγριωμένο αδερφό του να τον ακολουθεί.

Ο Χάρι γράφει ότι έδωσε στον αδερφό του ένα ποτήρι νερό και του είπε: «Γουίλι, δεν μπορώ να σου μιλήσω όταν είσαι έτσι». Και συνεχίζει στη βιογραφία του: «Άφησε κάτω το νερό, με αποκάλεσε με άλλο όνομα και μετά μου επιτέθηκε. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα. Τόσο πολύ γρήγορα. Με άρπαξε από τον γιακά, σπάζοντας το κολιέ μου και με έριξε στο πάτωμα. Προσγειώθηκα στο μπολ του σκύλου, το οποίο έσπασε κάτω από την πλάτη μου, με τα κομμάτια να με κόβουν. Έμεινα εκεί για μια στιγμή, ζαλισμένος, και μετά σηκώθηκα όρθιος και του είπα να φύγει».

Συνεχίζοντας, ο Χάρι γράφει ότι ο Γουίλιαμ τον παρότρυνε να ανταποδώσει τα χτυπήματα, επικαλούμενος τους καβγάδες που είχαν όταν ήταν παιδιά. Ο πρίγκιπας Χάρι λέει ότι αρνήθηκε να το κάνει. Ο Γουίλιαμ τότε έφυγε, λέει ο Χάρι, και στη συνέχεια επέστρεψε «δείχνοντας μετανιωμένος και ζητώντας συγγνώμη».

Όταν ο Γουίλιαμ έφυγε ξανά, γράφει ο αδερφός του, «γύρισε και φώναξε: “Δεν χρειάζεται να το πεις στη Μεγκ αυτό”.

“Εννοείς ότι μου επιτέθηκες;” ρώτησε ο Χάρι.

“Δεν σου επιτέθηκα, Χάρολντ” απάντησε ο Γουίλιαμ».

Χάρι: Δεν είπα αμέσως στη Μέγκαν ότι με χτύπησε ο Γουίλιαμ

Ο Χάρι λέει ότι δεν το είπε αμέσως στη γυναίκα του – αλλά κάλεσε τον ψυχολόγο του.

Όταν η Μέγκαν παρατήρησε αργότερα «γρατζουνιές και μώλωπες» στην πλάτη του και της είπε για την επίθεση, ο Χάρι λέει ότι «δεν εξεπλάγη τόσο πολύ και δεν θύμωσε τόσο πολύ. Ήταν τρομερά λυπημένη» γράφει στη βιογραφία του.

Η δυσαρέσκεια του Χάρι για το γεγονός ότι είναι «εφεδρικός» είναι το ενοποιητικό θέμα του βιβλίου του, μέσα από κεφάλαια για την παιδική του ηλικία, τα χρόνια του στο σχολείο, τη σταδιοδρομία του ως βασιλικός και στον βρετανικό στρατό, τη σχέση του με τους γονείς και τον αδερφό του και τη ζωή του με τη Μέγκαν μέσα από το φλερτ, τον γάμο μέχρι τη δική του εμπειρία της γονεϊκότητας.

Κάρολος μετά τη γέννηση του Χάρι: «Μου έδωσες απόγονο και εφεδρικό -Η δουλειά μου τελείωσε»

Σε άλλο σημείο, ο πρίγκιπας Χάρι αφηγείται την ιστορία του πώς ο πατέρας του, ο σημερινός βασιλιάς Κάρολος, υποτίθεται ότι είπε στη σύζυγό του, πριγκίπισσα Νταϊάνα, την ημέρα της γέννησης του Χάρι: «Υπέροχα! Τώρα μου έδωσες έναν κληρονόμο και έναν εφεδρικό – η δουλειά μου τελείωσε».

Σε άλλο σημείο του βιβλίου του φαίνεται πως ο πρίγκιπας Χάρι κάνει αποκαλύψεις για τις ιδιωτικές συζητήσεις μεταξύ των ανώτερων μελών της βασιλικής οικογένειας.

Ο Χάρι μάλιστα, σύμφωνα με τον Guardian, αφηγείται μια αγωνιώδη συζήτηση με τον Κάρολο και τον Γουίλιαμ μετά την κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου, συζύγου της βασίλισσας, στο Κάστρο Γουίνδσορ, τον Απρίλιο του 2021.

Ο Κάρολος, λέει, στάθηκε ανάμεσα στους αντιμαχόμενους γιους του «κοιτάζοντας τα αναψοκοκκινισμένα πρόσωπά μας». «Σας παρακαλώ, αγόρια» αναφέρει ο Χάρι ότι τους είπε ο πατέρας του. «Μην κάνετε δυστυχισμένα τα τελευταία μου χρόνια».

Ο γάμος με τη Μέγκαν και το Megxit

Υπενθυμίζεται πως ο Χάρι γνώρισε τη Μέγκαν το 2016. Παντρεύτηκαν στο κάστρο Γουίνδσορ το 2018 και, παρόλο που ξεκίνησαν τη ζωή τους ως εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας, γρήγορα απομακρύνθηκαν από αυτήν και τελικά κατέληξαν στο Megxit, λέγοντας πως θέλουν να ζήσουν «ελεύθεροι».

Ο πικρός χωρισμός τους από τη βασιλική οικογένεια αποτέλεσε αντικείμενο ατελείωτης κάλυψης από τον Τύπο, μέρος της οποίας κατηύθυναν οι ίδιοι, μεταξύ άλλων μέσω της συνέντευξής τους στην Όπρα Γουίνφρεϊ το 2021, που προκάλεσε τεράστια αντιπαράθεση και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού και σε όλο τον κόσμο.

Θέματα από εκείνη τη συνέντευξη, αλλά και ένα ντοκιμαντέρ του Netflix που κυκλοφόρησε πρόσφατα, καθώς και υπονοούμενα για ρατσισμό στους βασιλικούς κύκλους, καλύπτονται εκτενώς στο βιβλίο του Χάρι.

πηγή: creta24

vomves-chari-chtypise-o-goyiliam-to-megxit-arpaxe-ton-giaka-petaxe-patoma/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button