Lifestyle

Ελληνικό OnlyFans: Λίγες ώρες απ’ τη ζωή δυο γυναικών της πλατφόρμας

Η πορνογραφία υπάρχει από τη στιγμή που ο άνθρωπος αντιλήφθηκε ότι το σεξ δεν αποτελεί μόνο βιολογική ανάγκη αλλά και μέθοδο προσωπικής ευχαρίστησης. Από την ίδια στιγμή, η σχετική βιομηχανία –πρώτα ασύντακτα και ανοργάνωτα και μετά απολύτως συστηματικά– πέρασε από διάφορες καθοριστικές φάσεις. 

Από την άνθηση των περιοδικών μέχρι τα ρεκόρ συνδρομών σε πορνογραφικά σάιτ και από τις δειλές εμφανίσεις πελατών στα βίντεο κλαμπ για ενοικίαση ταινιών μέχρι και την ίδρυση του OnlyFans, το πορνό και κατ’ επέκταση το σεξ έχει πάντα αναπόσπαστη –αλλά όχι πάντα απενοχοποιημένη– θέση στην καθημερινότητα των ανθρώπων. Αλήθεια, όμως, τι συμβαίνει με αυτήν τη διαδικτυακή πλατφόρμα στην Ελλάδα; 

Δυστυχώς, δεν υπάρχουν ακόμα επικαιροποιημένες έρευνες που να καταγράφουν την αύξηση των γυναικών ή και των ανδρών που άνοιξαν λογαριασμό στο OnlyFans από την καραντίνα του κορωνοϊού και μετά, αλλά εκείνη η περίοδος θεωρείται εμβληματική για την εδραίωσή του. 

Πλέον, αν κάνετε μια βόλτα στα υπόλοιπα social media, μπορείτε να διαπιστώσετε ότι πολλοί χρήστες βάζουν το link του OnlyFans τους στο bio των υπόλοιπων λογαριασμών τους. 

Επίσης, το σωστό «ψάρεμα» πελατών γίνεται και με άλλον τρόπο. Για παράδειγμα, οι χρήστες που έχουν λογαριασμό σε αυτή την πλατφόρμα πιθανώς στην αρχή ανοίγουν πρώτα Tinder. Βάζουν τις πιο σέξι φωτογραφίες τους και το πιο σημαντικό: γράφουν το nickname που έχουν στο Instagram, το οποίο αφήνουν ανοιχτό. Αν φτάσεις μέχρι εκεί, δηλαδή σου αρέσει το συγκεκριμένο άτομο και στείλεις μήνυμα, η απάντηση πιθανώς να είναι «έλα μια βόλτα και στο OnlyFans».

Από καλλιτέχνες, λάτρεις της γυμναστικής και μουσικούς μέχρι σεφ και μακιγιέρ, το OnlyFans έχει ανοίξει νέους δρόμους ευκαιριών για τους δημιουργούς περιεχομένου που αναζητούν οικονομική ανεξαρτησία και μια πιο άμεση σύνδεση με το κοινό τους. Ωστόσο, η πλατφόρμα δεν είναι απαλλαγμένη από τις αντιπαραθέσεις και τις πολυπλοκότητές της.

Για να καταλάβουμε την πραγματική διάσταση της άνθησης αυτής της πλατφόρμας στην Ελλάδα, η LiFO επικοινώνησε με δυο γυναίκες που «τρέχουν» το OnlyFans τους επαγγελματικά εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια: τη Βανέσσα Αδαμοπούλου και τη Bianca Mia. 

Και οι δύο είναι μοντέλα και ηθοποιοί ερωτικών ταινιών ελληνικής εταιρείας παραγωγής. Όπως λένε, όμως, χάρη στο OnlyFans «μπορούν να δώσουν τον δικό τους εαυτό, χωρίς την παρέμβαση σκηνοθετών και παραγωγών». Εξηγούν στη LiFO πόσο δραστικά άλλαξε τη ζωή τους η πλατφόρμα, ποιοι είναι οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν και αν αποτελεί αφορμή για να χάσουν παρέες ή συντρόφους. 

«Το OnlyFans είναι η δουλειά μου και συνεπώς περνάω το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μου είτε μέσα σε αυτό είτε κάνοντας πράγματα για αυτό. Δεν μπορώ να πω με ακρίβεια ώρες, αλλά μπορώ να πω σίγουρα ότι είναι πολλές. Αν εξαντλούμαι; Δεν θα το κρύψω, η απάντηση είναι “ναι”. Με το τόσο μεγάλο κοινό και το εύρος της καθημερινής ενασχόλησης, οι ώρες που πρέπει να περνάω μπροστά σε μια οθόνη είναι πολλές οπότε και η εξάντληση μεγάλη. Ωστόσο, η αγάπη γι’ αυτό που κάνω με κάνει να ξεπερνάω ό,τι θέμα έχω και να παραμένω προσηλωμένη στη δουλειά μου», εξηγεί η Βανέσσα Αδαμοπούλου. 

«Ήρθε στη ζωή μου πριν 2 χρόνια ακριβώς. Από την πρώτη μέρα που το ξεκίνησα μέχρι και τώρα που μιλάμε είναι η κύρια ασχολία μου, οπότε οι ώρες είναι πάρα πολλές. Πέρασε μια περίοδος που όντως ένιωσα εξάντληση, αλλά πήρα τον χρόνο μου και μια απόσταση από το OnlyFans και όταν ένιωσα έτοιμη να επιστρέψω στα επίπεδα που έχω τοποθετήσει τον εαυτό μου, το έκανα και νομίζω ότι είμαι ακόμα πιο παθιασμένη με αυτό που κάνω», λέει με τη σειρά της η Bianca Mia. 

OnlyFans: Χρήματα και κοινό 

«Δεν νομίζω ότι θα ήταν σωστό να αναφέρω αριθμούς, αλλά θεωρώ ότι έχω ένα από τα μεγαλύτερα σε συνδρομές OnlyFans της Ελλάδας. Μιλάω με όλους τους συνδρομητές μου διότι έστω και για τη συνδρομή ξοδεύουν κάποιο ποσό. Είναι λογικό με κάποιους να μιλάω περισσότερο, με κάποιους λιγότερο. Δεν είναι απόλυτα το θέμα των χρημάτων το οποίο καθορίζει με ποιον και πόσο θα μιλήσω καθημερινά, αλλά όπως καταλαβαίνεις είναι δουλειά και πάντα σε αυτόν που στηρίζει περισσότερο και εγώ απο την μεριά μου θα δείξω μεγαλύτερη οικειότητα και θα αναπτύξω μια πιο καθημερινή επαφή, αυστηρά εντός πλατφόρμας, εννοείται, και κάτω από τους κανόνες που ορίζει η ιστοσελίδα», εξηγεί η Βανέσσα. 
 
Το προφίλ της Βανέσσας Αδαμοπούλου στο Instagram έχει 144.000 ακόλουθους. Το δεύτερό της προφίλ 14.500 ακόλουθους. Η συνδρομή στον λογαριασμό της στο OnlyFans ξεκινά από 13 δολάρια τον μήνα, ενώ τη δεδομένη περίοδο υπάρχει 50% προσφορά κατά την οποία ο πρώτος μήνας κοστίζει 6,5 δολάρια. Οι 3 μήνες κοστίζουν 33 δολάρια και οι 6 μήνες 50. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τον ακριβή αριθμό των συνδρομητών της, πάντως αυτό που ξέρουμε είναι πως έχει ανεβάσει μέχρι σήμερα 373 φωτογραφίες, 172 βίντεο και έχει λάβει περισσότερα από 28.000 likes. Αν η Βανέσσα έχει 2.000 συνδρομητές, αυτομάτως γίνεται ο πολλαπλασιασμός. Χώρια ιδιωτικά τσατ, φωτογραφίες και βίντεο που πληρώνονται έξτρα. 

«Οι συνδρομητές μου ήταν από την πρώτη μέρα σε αρκετά υψηλά επίπεδα. Δεν θέλω να πω αριθμό, αλλά ο κόσμος από το πρώτο λεπτό που άνοιξα τη σελίδα με στήριξε και με στηρίζει. Πέρα από το erotic κομμάτι γύρω από το OnlyFans, υπάρχουν άτομα με τα οποία θα μιλήσω καθημερινά, θα πω “καλημέρα”, “καληνύχτα”. Στην τελική το OnlyFans είναι μια πλατφόρμα κοινωνικοποίησης με σεξουαλικό προσανατολισμό και απολαμβάνω να μιλάω με άτομα που πληρώνουν γιατί έλκονται από τη σεξουαλικότητά μου», αναφέρει η Bianca Mia.

To πρώτο προφίλ της στο Instagram έχει 26.000 followers και το δεύτερο κάτι παραπάνω από 10.000. Ωστόσο, στο OnlyFans έχει σχεδόν 57.000 likes για 535 φωτογραφίες και 279 βίντεο. Η προσφορά του μήνα ξεκινά στα 5 δολάρια. Το τρίμηνο κοστίζει 25,50 δολάρια, το εξάμηνο 48 και ο χρόνος 78.  

Είναι, όμως, ευχαριστημένες από τα χρήματα που βγάζουν; «Απόλυτα. Όπως ανέφερα και πιο πάνω, δεν θα ήθελα να μιλήσω για νούμερα. Θα πω ότι τα λεφτά είναι αρκετά, σε επίπεδα που μου επιτρέπουν να κάνω πράγματα όπως ένα ωραίο ταξίδι ή διάφορα άλλα πράγματα που ίσως θεωρούνται πολυτέλεια για τα ελληνικά δεδομένα. Ωστόσο, δεν σπαταλάω ανούσια λεφτά, παρά μόνο σε εξοπλισμό που θα ενισχύσει και θα βελτιώσει τη δουλειά μου. Ξέρω πως το OnlyFans δεν διαρκεί για πάντα και είμαι συνειδητοποιημένη, ώστε να εκμεταλλευτώ την περίοδο που μου δίνει ένα αξιοπρόσεκτο εισόδημα κοιτώντας ταυτόχρονα το μέλλον μου έξω από την πλατφόρμα» σημειώνει η Βανέσσα. 

«Απόλυτα. Το OnlyFans σού δίνει τη δυνατότητα να βγάλεις λεφτά και μάλιστα πολύ καλά. Απλά θέλω να τονίσω ότι μόνο εύκολο δεν είναι αυτό. Η αντίληψη ότι κάθεσαι στον καναπέ, ανεβάζεις μια φωτογραφία και βγάζεις λεφτά είναι εντελώς λανθασμένη. Ίσως για ένα άτομο που θα το κάνει για 1 μήνα να είναι έτσι. Για κάποιον όπως εγώ, που το κάνει επαγγελματικά 2 χρόνια, μόνο εύκολο δεν είναι. Θέλει αφοσίωση, προσήλωση και γερό στομάχι για να ανταποκριθείς και να σταθεροποιήσεις το εισόδημά σου», συμπληρώνει η Bianca.

«Όσο και να κοιτάω την πορεία μου μέσα στο OnlyFans, μόνο θετικά μπορώ να βρω. Αρχικά μου έδωσε ένα εισόδημα ικανοποιητικό και ταυτόχρονα τη δυνατότητα να κάνω αυτό που αγαπώ μέσα απο τους δικούς μου κανόνες και τη δική μου οπτική γωνία. Μπόρεσα να δώσω στον κόσμο τη Βανέσσα που ήθελα εγώ και όχι κάποιος άλλος, είτε σκηνοθέτης ταινίας είτε παραγωγός κ.λπ.» λέει η Βανέσσα.

«Το OnlyFans άλλαξε τη ζωή μου, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Η καθημερινότητά μου άλλαξε κυρίως ως προς τον προγραμματισμό. Είμαι άνθρωπος του προγράμματος γενικά, οπότε το OnlyFans με τοποθέτησε σε μια ρουτίνα που αντίστοιχα έβαλε σε πρόγραμμα και άλλα κομμάτια της ζωής μου. Αν η ερώτηση είναι αν το OnlyFans έκανε τη ζωή μου καλύτερη, η απάντηση είναι ξεκάθαρα “ναι”», τονίζει η Bianca. 

OnlyFans: Ταμπού γύρω από το σεξ και παραβιάσεις της κοινότητας

Το τι μπορεί να θεωρηθεί «ταμπού» ποικίλλει, αλλά είναι ζωτικής σημασίας να διασφαλίσετε ότι οποιοδήποτε περιεχόμενο δημιουργείτε ή μοιράζεστε στο OnlyFans συμμορφώνεται με τους κανόνες και τις πολιτικές του. Εάν έχετε συγκεκριμένες ερωτήσεις σχετικά με τις οδηγίες του ή χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους παροχής υπηρεσιών του, είναι καλύτερο να ανατρέξετε στην επίσημη σελίδα του OnlyFans ή να επικοινωνήσετε με την ομάδα υποστήριξής του για διευκρινίσεις.

Η στάση απέναντι στο σεξ ποικίλλει ευρέως και επηρεάζεται από πολιτιστικούς, κοινωνικούς, θρησκευτικούς και προσωπικούς παράγοντες. Δεν υπάρχει ενιαία, καθολικά αποδεκτή οπτική για το σεξ και οι απόψεις και τα επίπεδα άνεσης των ανθρώπων με αυτό μπορεί να διαφέρουν σημαντικά. Ορισμένα άτομα και κοινωνίες μπορεί να έχουν πιο ανοιχτές και προοδευτικές θέσεις απέναντι στο σεξ, ενώ άλλες μπορεί να έχουν πιο συντηρητικές ή παραδοσιακές απόψεις.

Είναι σημαντικό να σεβόμαστε τις διαφορετικές θέσεις των ανθρώπων για το σεξ, εφόσον είναι νόμιμες, συναινετικές και δεν βλάπτουν τους άλλους. Η επικοινωνία και η αμοιβαία συναίνεση αποτελούν βασικά συστατικά των υγιών σεξουαλικών σχέσεων. 

Ας δούμε, όμως, τι λένε και δύο γυναίκες των οποίων η σεξουαλικότητα αποτελεί βασικό συστατικό της δουλειάς τους: 

Βανέσσα: «Δεν ξέρω αν το OnlyFans ξορκίζει ή ενισχύει τα ταμπού. Σίγουρα πάντως δεν είναι ένα εργαλείο απελευθέρωσης ως προς το σεξ. Το σεξ είναι κάτι που απαιτεί διαπροσωπική επαφή και όχι ένα “εύκολο” τσατ μέσα από μια οθόνη. Το OnlyFans έδωσε τη δυνατότητα σε γυναίκες και άντρες να βάλουν τη σεξουαλικότητά τους σε ένα πλαίσιο και να έχουν κάποιο εισόδημα από αυτή την κίνηση χωρίς να εξαρτώνται από κανέναν. Αυτό σε κάποιους άρεσε, σε κάποιους όχι. Η Ελλάδα είναι ωστόσο πολύ πίσω στο πώς αντιμετωπίζει το sex working. Στο εξωτερικό έχουν επιτυχημένες σελίδες γυναίκες και άντρες με οικογένεια και παιδιά. Στην Ελλάδα το OnlyFans είναι ακόμα δακτυλοδεικτούμενο, γιατί υπάρχει ακόμα η φοβία του κοινωνικού αποκλεισμού. Θεωρώ τον εαυτό μου πρωτοστάτη στο να δείξω σε όποιον άντρα ή γυναίκα θέλει να κάνει αυτό που κάνω εγώ ότι το OnlyFans είναι μια δουλειά με επίκεντρο τη σεξουαλικότητα και κανείς δεν πρέπει να σε χαρακτηρίζει από αυτό. Η έντονη σεξουαλικότητα είναι ευχή, όχι κατάρα».

Bianca Mia: «Δύσκολη ερώτηση. Προσωπικά, μεγάλωσα χωρίς ταμπού. Ίσως και γι’ αυτό η απόφαση να κάνω OnlyFans ήταν εύκολη. Για την Ελλάδα δεν μπορώ να μιλήσω ξεκάθαρα, απλά βλέπω μέρα με τη μέρα νέα άτομα να μπαίνουν στην κοινότητα του OnlyFans. Δεν ξέρω αν είναι οικονομικοί οι λόγοι ή λόγω του ότι η κοινωνία μας εξελίσσεται. Όσον αφορά το σεξ, δεν θα πρέπει να ταυτίζεται σε καμία περίπτωση με το OnlyFans. Προσωπικά πάντα επέλεγα συντρόφους με απελευθερωμένη σεξουαλικότητα για να μπορώ να απολαμβάνω και εγώ το σεξ έτσι όπως θέλω».

Για την παραβίαση των κανόνων της κοινότητας επισημαίνουν: 

Βανέσσα: «Δυστυχώς συμβαίνει. Όπως σε κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα, έτσι και στον μικρόκοσμο του OnlyFans η παρανομία έχει βρει χώρο να δράσει. Το πιο κοινό είναι να αποσπούν υλικό από το OnlyFans και να το δημοσιεύουν σε διάφορες πλατφόρμες, είτε για το λεγόμενο revenge porn είτε ακόμα και για κέρδος, πουλώντας το υλικό μας. Εγώ έχω τα μέσα να προστατευτώ και προσωπικά και σε συνεργασία με την πλατφόρμα. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να θωρακίσω τη δουλειά μου με όσα μέσα μπορώ και να λυπάμαι αυτούς που προσπαθούν με παράνομο τρόπο να “κλέψουν” ένα κομμάτι από τη ζωή κάποιου άλλου. Κάτι θα σημαίνει αυτό για τη δική τους ζωή, οπότε τους προτρέπω να βρούν τη δική τους Ιθάκη και να μην προσπαθούν να κλέψουν τις δικές μας».

Bianca: «Υπάρχει πρόβλημα. Περισσότερο από όσο πιστεύουμε. Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι ο κόσμος βάζει εύκολα ταμπέλες και υπάρχει φόβος να δείξεις τι είναι αυτό που σε “φτιάχνει”».  

OnlyFans και διαπροσωπικές σχέσεις

Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι η καριέρα ενός πορνοστάρ ή ενός ηθοποιού ταινιών ενηλίκων είναι μόνο μια πτυχή της ζωής τους και το επάγγελμά τους δεν καθορίζει την αξία τους ή την ικανότητά τους να εμπλακούν σε υγιείς σχέσεις.

Ωστόσο, το να βρίσκεται κανείς σε ερωτική σχέση ως ηθοποιός ταινιών ενηλίκων μπορεί να παρουσιάζει μοναδικές προκλήσεις και προβληματισμούς, όπως ζητήματα που σχετίζονται με την ιδιωτική ζωή, τη ζήλια και τις κοινωνικές συμπεριφορές. Η εμπιστοσύνη, η ανοιχτή επικοινωνία και ο αμοιβαίος σεβασμός είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση μιας υγιούς και επιτυχημένης σχέσης σε ένα τέτοιο πλαίσιο.

Συνεπώς, οι σχέσεις των ηθοποιών ταινιών ενηλίκων είναι τόσο ποικίλες και πολύπλοκες όσο και οι σχέσεις οποιουδήποτε άλλου. Το πιο σημαντικό είναι και οι δύο σύντροφοι να νιώθουν άνετα με τις επιλογές του άλλου και να υποστηρίζουν ο ένας την ευημερία και την ευτυχία του άλλου.

 

 

Πόσο εύκολες είναι, όμως, οι διαπροσωπικές σχέσεις για αυτές τις δύο γυναίκες;

Βανέσσα: «Στη δική μου περίπτωση είναι πολύ εύκολες. Δεν κρύβω τι κάνω, ίσα ίσα το λέω με θάρρος και ενθουσιασμό. Κανείς δεν μπορεί να με κρίνει για αυτό που κάνω, όπως εγώ δεν θα κρίνω κανέναν για αυτό που κάνει. Ευτυχώς στη ζωή μου έχω φίλες, φίλους, συντρόφους και συνεργάτες που πάντα στήριζαν αυτό που κάνω και αποδέχονταν αυτό που είμαι. Το OnlyFans είναι μια δουλειά σαν όλες τις άλλες. Όποιος δεν μπορεί να αποδεχθεί αυτό που είμαι, δεν έχει θέση στη ζωή μου. Αυτό το μήνυμα προσπαθώ να περάσω και σε όποιον με ρωτάει για το OnlyFans. Μην αφήνετε κανέναν να ορίσει το τι θα κάνετε εσείς στη ζωή σας».

Bianca: «Οι διαπροσωπικές σχέσεις δεν μπορούν να επηρεάζονται από αυτό που κάνεις ως δουλειά. Εγώ στη ζωή μου έχω λίγα και καλά άτομα που οι ίδιοι, πριν καν αποφασίσω εγώ να μπω στον χώρο του OnlyFans, με προέτρεπαν να το κάνω. Αν ρωτάς για συντρόφους, από το πρώτο λεπτό ξεκαθαρίζω τι κάνω, αν και οι περισσότεροι το ξέρουν ήδη, οπότε αν δεν του αρέσει ή προσπαθήσει να με αλλάξει, απλά δεν μου κάνει».

Υπάρχει τρόπος να γίνει το OnlyFans αποκλειστική απασχόληση για κάποι@ και τι χρειάζεται για να πετύχει; «Για να πετύχεις στο OnlyFans κατά τη γνώμη μου η συνταγή θέλει και τα 2 συστατικά. Ακραίο επαγγελματισμό για να διαχειριστείς όλο αυτό που συμβαίνει, αλλά και ανεξάντλητη ηδονή για να μπορείς να πείθεις τον άλλο ότι αξίζει να είναι στο προφίλ σου. Εγώ αγαπώ αυτό που κάνω και προφανώς η ηδονή είναι η πυξίδα που με καθοδηγεί προς την επαγγελματική επιτυχία του OnlyFans», απαντά η Bianca.

Η συζήτηση κλείνει με τις δύο γυναίκες να αναφέρονται και στο πόσο έχουν αλλάξει οι σεξουαλικές συνήθειες στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και πόσο διαφορετικά σκεφτόμαστε γύρω από το αεξ. Η Bianca μου εξηγεί τι είναι τα Spank Party, τα πάρτι φετιχιστών στην Αθήνα, ενώ η Βανέσσα μου μιλάει για το EroticART Festival, στο οποίο βραβεύτηκε κιόλας. 

Για το αν είναι οι Έλληνες φετιχιστές, η πρώτη δηλώνει πως «στα Spank Party συναντάς ανθρώπους της διπλανής πόρτας και ανθρώπους με κοινωνικό υπόβαθρο. Κυρίως βέβαια ζευγάρια. Είναι άτομα που θέλουν να σπάσουν τα ταμπού, να ανακαλύψουν πτυχές του εαυτού τους, να ζήσουν εμπειρίες και να πειραματιστούν. Αν οι Έλληνες είναι φετιχιστές; Δεν ξέρω, αυτό πρέπει να μας το απαντήσει κάποια έρευνα. Ε, δεν θα ‘ναι;».

«Σκέψου ότι φέτος θεσπίστηκαν και τα Erotica Awards, στο EroticART Festival, που είναι το ετήσιο ραντεβού όσων ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν τις νέες τάσεις γύρω από το σεξ και είμαι πολύ χαρούμενη που διακρίθηκα. Ανυπομονώ για το επόμενο φεστιβάλ, όπως πιστεύω και όσοι το επισκέπτονται», καταλήγει η Βανέσσα. 

 

πηγή: lifo

tropos-zois/living/elliniko-onlyfans-liges-ores-ap-ti-zoi-dyo-gynaikon-tis-platformas

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button