Lifestyle

Γιώργος Κιμούλης: Οι πρώτες δηλώσεις μετά τις αγωγές κατά Ζέτας Δούκα, Δώρας Χρυσικού Νίκου Ψαρρά

Συζητήθηκαν σήμερα οι αγωγές του Γιώργου Κιμούλη κατά της Ζέτας Δούκα, του Νίκου Ψαρρά και της Δώρας Χρυσικού, με τις οποίες ζητά αποζημίωση 1,2 εκατομμυρίων ευρώ για ηθική βλάβη και διαφυγόντα κέρδη.

Ο Γιώργος Κιμούλης προχώρησε σε μήνυση κατά των τριών ηθοποιών μετά την δημόσια καταγγελία της Ζέτας Δούκα ότι υπέστη ψυχολογική και λεκτική βία από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη πριν από 13-14 χρόνια όταν πρωταγωνιστούσε σε παράστασή του.

Η απόφαση αναμένεται σε περίπου 2 μήνες.

«Θεωρώ ότι το κίνημα ΜΕΤΟΟ είναι ένα σπουδαίο κίνημα. μετρά 17 χρόνια από τότε που έβαλε τα θεμέλια η αμερικανίδα Μπερκ εχει οδηγήσει πάρα πολλούς κακοποιητές και βιαστές στα δικαστήρια και στις φυλακές παράλληλα όμως έχουν εμφανιστεί και κάποια πρόσωπα τα οποία προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν αυτό το κίνημα», είπε ο Γιώργος Κιμούλης μιλώντας στους δημοσιογράφους έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Ο συνήγορός του και γνωστός δικηγόρος Βασίλης Καπερνάρος τόνισε: «Οι δύο μάρτυρες είναι μία ταινία μικρού μήκους, ένα σκετσάκι, που συναποφάσισαν τρία άτομα να παίξουν αυτό το παιχνίδι γιατί είχαν στο νου τους να κάνουν την καριέρα τους και να έχουν εξασφαλίσει τις δουλειές τους. κι όταν εξασφάλισαν δουλίτσες, ο κύριος Κιμούλης έχασε τις δικές του οι οποίες ήταν με συμβάσεις».

Ο Γιώργος Κιμούλης, υποστηρίζοντας ότι όλα όσα του καταλογίζουν είναι ψευδή σημείωσε: «Είναι στη φύση του ανθρώπου φαίνεται και να ψεύδεται και να κάνει καταγγελίες ψευδείς. Αυτά τα πρόσωπα κατά τη γνώμη μου πέραν του γεγονότος ότι συκοφαντούν και δημιουργούν ηθική βλάβη προς αυτούς που ψευδώς καταγγέλουν, πρέπει να τιμωρούνται ακριβώς για να προστατευτεί αυτό το σημαντικό κίνημα».

Εξηγώντας τον λόγο για τον οποίο κατατέθηκαν οι μηνύσεις ο κος. Καπερνάρος είπε ότι η προσφυγή στα δικαστήρια γίνεται όχι λόγω της αποζημίωσης για την ηθική βλάβη, καθώς, όπως είπε, αυτό είναι δευτερεύον, αλλά υπογράμμισε, έχει να κάνει με το αν έχει αδικηθεί κάποιος. «Πιστεύουμε ότι έχει αδικηθεί κατάφορα ο κ Κιμουλης και γιαυτό προσφύγαμε στα δικαστήρια».

Μάλιστα ο κ. Καπερνάρος επέδειξε φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ο θίασος της παράστασης όπου πρωταγωνιστούσε η Ζέτα Δούκα την περίοδο που ισχυρίζεται ότι έπεσε θύμα βίας από τον Γιώργο Κιμούλη, λέγοντας: «Ήταν όλοι μαζί, χαρούμενοι, ένας άνθρωπος που έχει υποστεί ψυχολογική και λεκτική βία και μία κλωτσιά στο στέρνο χωρίς να πάει σε γιατρό, έρχεται στο δικαστήριο να πει τι; Η φωτογραφία αποδεικνύει πως αυτά τα γεγονότα που ειπώθηκαν άκαιρα και μόνο για να εξυπηρετήσουν σκοπιμότητες έβλαψαν πάρα πολύ τον κύριο Κιμούλη».

«Η αγωγή συζητήθηκε, περιμένουμε την απόφαση», αρκέστηκε να δηλώσει η Ζέτα Δούκα που βρέθηκε και εκείνη στα δικαστήρια.

Ο συνήγορός της κος Γεράρης ανέφερε πως, η ηθοποιός προχώρησε σε δημόσια καταγγελία στις 26 Ιανουαρίου 2021 για όσα βίωσε δίπλα στον κ Κιμούλη και αμέσως προς τιμήν τους ο Νίκος Ψαράς και η Δώρα Χρυσικού τάχθηκαν στο πλευρό της.

«Δεν έχουν ανάγκη για δημοσιότητα, καθώς είναι πάνω από 25 χρόνια στον χώρο» τόνισε ο δικηγόρος, ενώ όπως είπε, υπάρχει πλειάδα μαρτύρων και αποδεικτικών στοιχείων, καθώς και άλλοι μάρτυρες που κατέθεσαν υπέρ της κας Δούκα, τους οποίους επίσης έχει μηνύσει ο Γιώργος Κιμούλης.

Παράλληλα, όπως εξήγησε η δίκη γίνεται «επειδή ο κ. Κιμούλης αποφάσισε να κάνει αγωγή για να αχρηστεύσει δικονομικά τις μαρτυρίες του Νίκου Ψαρά και της Δώρας Χρυσικού, για να μην μπορούν να καταθέσουν υπέρ της Ζέτας Δούκα».

https://creta24.gr/giorgos-kimoylis-oi-protes-diloseis-tis-agoges-zetas-doyka-doras-chrysikoy-nikoy-psarra/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button