Lifestyle

Κλάρενς Γκίλιαρντ: Πέθανε ο ηθοποιός του Top Gun και Die Hard

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 66 ετών άφησε ο ηθοποιός Κλάρενς Γκίλιαρντ που πρωταγωνίστησε στις κινηματογραφικές επιτυχίες «Top Gun» και «Die Hard».

Ο ταλαντούχος ηθοποιός, ο οποίος γύρισε την πλάτη του στο Χόλιγουντ για να γίνει καθηγητής κινηματογράφου και θεάτρου στο UNLV College of Fine Arts, έδινε μάχη για τη ζωή του τα τελευταία χρόνια με μια σοβαρή ασθένεια.

«Ο καθηγητής Γκίλιαρντ ήταν ένας φάρος φωτός και δύναμης για όλους γύρω του», ανέφερε η πρόεδρος του UNLV, Heather Addison όταν έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του ηθοποιού.

Ο Γκίλιαρντ έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο στο Top Gun του 1986, πρωταγωνιστώντας μαζί με τον Τομ Κρουζ και σύμφωνα με όσους τον γνώριζαν ήταν εύκολο για τον ίδιο να προσαρμοστεί στον ρόλο, αφού γεννήθηκε σε στρατιωτική οικογένεια και μεγάλωσε σε βάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας στη Χαβάη, το Τέξας και τη Φλόριντα.

Στο Top Gun.(Photo by CBS via Getty Images)

Ωστόσο ο πιο δημοφιλής ρόλος του ήταν αυτός του Theo, του χάκερ στην ταινία Die Hard του 1988.

Στην τηλεόραση, μεταξύ άλλων, υποδύθηκε τον ιδιωτικό ντετέκτιβ Conrad McMasters στην τηλεοπτική σειρά Matlock, όπου εμφανίστηκε σε 85 επεισόδια από το 1989 έως το 1993. Αργότερα, από το 1993 έως το 2001, έπαιξε με τον Τσακ Νόρις στο Walker, Texas Ranger του CBS.

πηγή: creta24

klarens-gkiliarnt-pethane-o-ithopoios-top-gun-die-hard/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button