Lifestyle

Μάρα, τι φοράς σήμερα και πόσο κοστίζει;

— Πες μας λίγα πράγματα για σένα.
Είμαι η Μάρα Χαμακιώτη και σπουδάζω στην ΑΣΚΤ γλυπτική. Μου αρέσει να κάνω πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Αυτόν τον καιρό εργάζομαι σε ένα μπαρ στο Κουκάκι τα βράδια, ενώ τα πρωινά είμαι δασκάλα ζωγραφικής σε μικρά διαβολάκια που τους αρέσει η ζωγραφική. Παράλληλα με όλα αυτά έχω και ένα account (small_bags_big_butts) με handmade τσαντάκια, στο οποίο εκτονώνω τα ανεκπλήρωτα ένστικτα που με διακατέχουν.

— Πώς διαλέγεις τα ρούχα σου;
Μπορώ να ομολογήσω πως υπάρχουν μέρες που το να ντυθώ όπως με εκφράζει φαντάζει πανεύκολο και γρήγορο, καθώς όλα μου τα ρούχα είναι διαλεγμένα ένα-ένα από μένα, για μένα. Είναι όμως και κάποιες άλλες μέρες που μου έρχεται να τα πετάξω όλα από το μπαλκόνι.

Σε μία από τις καλές μέρες, λοιπόν, ανοίγω την ντουλάπα μου και συνήθως έχω ένα σίγουρο item που έχω σκεφτεί από πριν ότι θέλω να φορέσω (π.χ. μια τσάντα, μια φούστα κ.λπ.). Κοιτώντας την ντουλάπα μου, λοιπόν, και μέσα στο χάος που επικρατεί συνήθως, εστιάζω στο πιο φανταχτερό χρώμα που θα μου γυαλίσει, φοράω ένα αντίστοιχο παντελόνι ή καλσόν, κάνω τα κοτσιδάκια μου, πετάω δυο κολιέ και είμαι έτοιμη.

Με πολλή μεγάλη σιγουριά πιστεύω ότι αυτό που έχω καταλήξει να είμαι σήμερα, στυλιστικά τουλάχιστον, είναι ένα συνονθύλευμα των αισθητικών που έχω φορέσει όλα αυτά τα χρόνια.

— Αυτό το look που φοράς σε τι mood σε βάζει;
Το συγκεκριμένο έχει για μένα ξεκάθαρα διάθεση πάρτι. Γενικά, όταν φοράω μοβ, ροζ, φούξια χρώματα νιώθω σαν «είμαι» το χρώμα. Κατα τα άλλα, γκλίτερ, στρασάκια και μεταλλικά στοιχεία με κάνουν να νιώθω ότι χορεύω σε prom night του «Gossip Girl».

— Μεγαλώνοντας, τι σε επηρέασε περισσότερο;
Με πολλή μεγάλη σιγουριά πιστεύω ότι αυτό που έχω καταλήξει να είμαι σήμερα, στυλιστικά τουλάχιστον, είναι ένα συνονθύλευμα των αισθητικών που έχω φορέσει όλα αυτά τα χρόνια. Το πρώτο στυλ που θυμάμαι να έχω ήταν στην εποχή των emo και των trendy, παρ’ όλα αυτά εγώ, εννιά-δέκα χρονών τότε, ήθελα να είμαι τύπου tomboy skater. Μετά από μια πολύ μεγάλη περίοδο κραξίματος από τη μαμά μου για τα αγορίστικα ρούχα που φορούσα, την άκουσα και το γύρισα στην Paris Hilton φάση μου με βελούδινες φόρμες, γούνινες μπότες κ.ο.κ. Μετά με βρήκε ξανά η κρίση της εφηβείας και το γύρισα στη metal και στην punk, όπου και εκεί έμεινα αρκετά χρονάκια. Και κάπως έτσι διαμόρφωσα το προσωπικό μου στυλ.

— Aν μπορούσες να ανταλλάξεις τη δική σου ντουλάπα με κάποιου άλλου, ποιου θα διάλεγες;
Νομίζω πως με πολλή μεγάλη ευκολία θα πω πως θα αντάλλαζα όλα μου τα ρούχα με του Λεωνίδα, της Μαριλένας και του Τέλη από το «Δέκα λεπτά κήρυγμα». Ζηλεύω όλα τους τα outfits, ένα προς ένα.

— Με ποιο item είσαι συναισθηματικά δεμένη;
Θαρρώ πως το μόνο item που μου δημιουργεί ένα συναισθηματικό «κλικ» είναι ένα χαριτωμένο τσαντάκι που έχω φτιάξει από το παιδικό μου μπουρνούζι. Ήταν γεμάτο με ουράνια τόξα και παπάκια, έχω πολλές ωραίες αναμνήσεις και φωτογραφίες με αυτό και με χαροποιεί πολύ το ότι μπόρεσα να του ξαναδώσω ζωή, αντί να κάθεται στο πατάρι μαζί με τα βαφτιστικά μου.

Μάρα, τι φοράς σήμερα και πόσο κοστίζει; Facebook Twitter
Μπορώ να ομολογήσω πως υπάρχουν μέρες που το να ντυθώ όπως με εκφράζει φαντάζει πανεύκολο και γρήγορο, καθώς όλα μου τα ρούχα είναι διαλεγμένα ένα-ένα από μένα, για μένα. Είναι όμως και κάποιες άλλες μέρες που μου έρχεται να τα πετάξω όλα από το μπαλκόνι. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

— Τι θα ήθελες να τολμήσεις στυλιστικά, αλλά δεν νιώθεις έτοιμη;
Δεν είμαι έτοιμη ακόμα να κουρέψω τα μαλλιά μου «μπόμπα». Θέλω πολλά χρόνια να το κάνω, αλλά κωλώνω γιατί ξέρω ότι δεν θα μου ταιριάζει. Όταν ήμουν λίγο μικρότερη τολμούσα πολύ περισσότερο με τα μαλλιά μου, τώρα πια προτιμώ απλώς να τα κρατώ «υγιή», και γι’ αυτό με θεωρώ μεγάλη «κότα».

— Τι έχεις μέσα στο τσαντάκι σου;
Το τσαντάκι μου έχει πάντα μέσα κλειδιά σπιτιού-μαγαζιού, κλειδιά αυτοκινήτου, ανεξίτηλο καφέ κραγιόν, πορτοφόλι με κερασάκια για τα μετρητά, πορτοφόλι με κερασάκια σετ για τις κάρτες και λαστιχάκια για κοτσιδάκια έκτακτου ανάγκης.

— Πώς φτιάχνεις τα κοτσίδια σου;
Συνήθως τα φτιάχνω μέσα σε πέντε λεπτά, είναι το τελευταίο πράγμα που κάνω πριν φύγω από το σπίτι, ενώ έχω αργήσει ήδη, οπότε είναι σε μια επιμελώς ατημέλητη κατάσταση. Αφού τα πλέξω μέχρι τη μέση περίπου τούς βάζω αυτά τα μικρά πλαστικά λουλουδάκια που μου έχει κάνει δώρο η φίλη μου η Δήμητρα.

— Τι φοράς και πόσο κοστίζει;
Συνήθως είμαι ντυμένη από πάνω μέχρι κάτω με περίπου 10 ευρώ. Συγκεκριμένα, σήμερα φοράω μια φούστα second hand (€2). Την μπλούζα και τη ζώνη τις έχω φτιάξει εγώ, οπότε είναι ανεκτίμητης αξίας. Η τσάντα μου είναι από το παζάρι του Ελαιώνα (€1). Το πιο ακριβό πράγμα που φοράω σήμερα είναι τα παπούτσια μου (€150).

— Πού πας τώρα;
Πάω να δουλέψω στο ΠΛΑΪ.

mara_rama_mara

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

Το νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

πηγή: lifo

tropos-zois/fashion/mara-ti-foras-simera-kai-poso-kostizei

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button