Lifestyle

Μπρένταν Φρέιζερ: Κέρδισε το Όσκαρ και «λύγισε» – Δεν μπορούσε να μιλήσει από το κλάμα

Ο Μπρένταν Φρέιζερ επέστρεψε δυναμικά στη μεγάλη οθόνη με την ταινία «Τhe Whale» («Φάλαινα»). Η ερμηνεία του απoθεώθηκε από κοινό και κριτικούς, με τον ίδιο να κερδίζει το βραβείο του Α’ Ανδρικού Ρόλου στα Όσκαρ.

Ο 54χρονος ηθοποιός παρέλαβε το χρυσό αγαλματίδιο με δάκρυα στα μάτια δυσκολεύτηκε να ολοκληρώσει την ομιλία τους, καθώς έκλαιγε συνεχώς.

«Ώστε έτσι μοιάζει το πολυσύμπαν. Θεέ μου, ευχαριστώ την Ακαδημία για αυτή την τιμή και το στούντιο μας A24, που έκανε μια τόσο τολμηρή ταινία. Είμαι ευγνώμων στον σκηνοθέτη Ντάρεν Αρονόφκσι που μου πέταξε μια δημιουργική σανίδα σωτηρίας και με ανέβασε στο καλό πλοίο του «The Whale». Το σενάριο γράφτηκε από τον Σάμουελ Ντ. Χάντερ, ο οποίος είναι ο φάρος μας», είπε αρχικά από τη σκηνή του Dolby Theatre, όπου πραγματοποιήθηκε η 95η τελετή.

Επίσης, αναφέρθηκε στους υπόλοιπους ηθοποιούς της κατηγορίας: «Κύριοι, αποκαλύψατε τις καρδιές σας σε μέγεθος φάλαινας για να μπορέσουμε να δούμε μέσα στις ψυχές σας, όπως κανείς άλλος δεν θα μπορούσε να κάνει» και πρόσθεσε: «Και είναι τιμή μου να βρίσκεται το όνομά μου δίπλα σας σε αυτή την κατηγορία».

Στο φιλμ ο Φρέιζερ υποδύεται έναν απομονωμένο υπέρβαρο άνδρα που προσπαθεί να συμφιλιωθεί με την κόρη του και η ερμηνεία του έλαβε διθυραμβικές κριτικές από την πρώτη στιγμή.

Η ταινία του Ντάρεν Αρονόφκσι βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό του Σάμουελ Ντ. Χάντερ, το οποίο ακολουθεί το δράμα ενός άνδρα 270 κιλών. Ο Τσάρλι κάνει μια απέλπιδα προσπάθεια να επανασυνδεθεί με την κόρη του, που παράτησε όταν ήταν πολύ μικρή.

Εργάζεται απομακρυσμένα ως καθηγητής Αγγλικών και εξιστορεί την προσπάθειά του να κερδίσει πίσω την κόρη του, με τις περισσότερες από τις σκηνές του φιλμ να συγκλονίζουν.

Για την ερμηνεία του στη «Φάλαινα» ο Φρέιζερ ήταν υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα Α’ Ανδρικού Ρόλου, ωστόσο ο ίδιος δεν παρευρέθηκε στην τελετή απονομής των βραβείων. «Έχω περισσότερη ιστορία με την Ένωση Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ παρά σεβασμό σε αυτήν. Όχι, δεν θα συμμετάσχω… Είναι λόγω της ιστορίας που έχω μαζί τους. Η μητέρα μου δεν μεγάλωσε έναν υποκριτή. Μπορείς να με αποκαλέσεις πολλά πράγματα, αλλά όχι αυτό», εξήγησε για την απουσία του από τις «Χρυσές Σφαίρες».

Η ομιλία του κατά τη διάρκεια της παραλαβής του βραβείου Καλύτερου Ηθοποιού στα Critics Choice Awards ήταν ιδιαίτερα συγκινητική. «Ήμουν στην έρημο. Και μάλλον θα έπρεπε να είχα αφήσει ίχνη. Αλλά με βρήκες», είπε ο ηθοποιός απευθυνόμενος στον σκηνοθέτη της «Φάλαινας», ευχαριστώντας τον για την σπουδαία ευκαιρία που του έδωσε.

πηγή: creta24

mprentan-freizer-kerdise-to-oskar-lygise-mporoyse-na-milisei-to-klama/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button