Lifestyle

Πέθανε ο ηθοποιός Ρόμπερτ Μπλέικ – Είχε κατηγορηθεί για τη δολοφονία της συζύγου του

Ο ηθοποιός Ρόμπερτ Μπλέικ, του οποίου η μακρά καριέρα επισκιάστηκε από τις κατηγορίες για δολοφονία της συζύγου του, πέθανε σε ηλικία 89 ετών.

Ο Μπλέικ ήταν γνωστός για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην τηλεοπτική αστυνομική σειρά Baretta από το 1970 καθώς και τη συμμετοχή του στην ταινία Lost Highway του 1997. Όμως, η καριέρα του άρχισε να καταρρέει το 2001, μετά τον θάνατο τής συζύγου του από πυροβολισμό.

Ο ηθοποιός κατηγορήθηκε για τη δολοφονία της και αθωώθηκε, αλλά αργότερα το πολιτικό δικαστήριο τον έκρινε υπαίτιο από αμέλεια για τη δολοφονία της.

Άσκησε έφεση ανεπιτυχώς, αλλά κατάφερε να μειώσει στο μισό το ποσό της ποινής στα 15 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Μπλέικ πέθανε «ήσυχα δίπλα σε συγγενείς και φίλους», ανακοίνωσε η οικογένεια, σύμφωνα με το BBC. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε από την ανιψιά του την Πέμπτη, ο ηθοποιός πέθανε από καρδιακή πάθηση.

Η λαμπερή καριέρα του ηθοποιού

Ο Ρόμπερτ Μπλέικ από το Νιου Τζέρσεϊ ξεκίνησε να εμφανίζεται σε νεαρή ηλικία στην κωμική σειρά Our Gang, λίγο μετά την μετακόμιση των γονιών του στην Καλιφόρνια.

Η καριέρα του άρχισε στα τέλη της δεκαετίας του ’30 με την εμφάνισή του στην κλασική ταινία The Treasure of the Sierra Madre και μετά με την ερμηνεία του ως ο δολοφόνος Πέρι Σμιθ στην κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος του Τρούμαν Καπότε In Cold Blood από το 1967.

Επιπλέον, συμμετείχε στη σειρά του NBC Hell Town και προτάθηκε για βραβείο Emmy για την τηλεταινία του CBS Judgement Day: The John List Story.

Θεωρούνταν ένας από τους πιο σπουδαίους ηθοποιούς της γενιάς του, αλλά η καριέρα του δεν ανέκαμψε ποτέ μετά τη σύλληψή του.

Η δολοφονία της συζύγου του

Η σύζυγος του, Μπόνι Λι Μπάκλεϊ, ήταν μόνη της στο αυτοκίνητο του ηθοποιού στη συνοικία Studio City του Λος Άντζελες όταν πυροβολήθηκε. Ο ηθοποιός είπε στην αστυνομία ότι την άφησε μόνη της για να επιστρέψει στο ιταλικό εστιατόριο όπου μόλις είχαν δειπνήσει για να πάρει ένα όπλο που είχε αφήσει πίσω του και τη βρήκε νεκρή.

Τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατο της συζύγου του, συμπεριλαμβανομένου ενός χρόνου που περίμενε τη δίκη του στη φυλακή, ένα δικαστήριο στο Λος Αντζελες έκρινε τον Μπλέικ αθώο (με πολλούς, όπως αναφέρει το BBC, να παραλληλίζουν αυτή την υπόθεση με εκείνη του OJ Simpson).

Ο ηθοποιός είχε τέσσερα παιδιά και ήταν παντρεμένος και με την ηθοποιό Σόντρα Κερ για 22 χρόνια προτού χωρίσουν το 1983. Το 2017 παντρεύτηκε τη φίλη του Πάμελα Χουντάκ, αλλά πήραν διαζύγιο δύο χρόνια αργότερα.

πηγή: creta24

pethane-o-ithopoios-rompert-mpleik-eiche-katigorithei-ti-dolofonia-tis-syzygoy/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button