Lifestyle

10 πράγματα που δεν κάνουν οι οργανωτικοί άνθρωποι

Υπάρχουν σπίτια όπου δεν θα βρεις πράγματα στη μέση, όλα είναι τακτοποιημένα σε κουτιά ή καλάθια και οι πάγκοι έχουν πάνω μόνο τα απαραίτητα. Και υπάρχουν τα σπίτια των κοινών θνητών- μη οργανωτικών ανθρώπων- όπου η λέξη χάος αποκτά νέο νόημα

Πώς τα καταφέρνουν όμως οι οργανωτικοί άνθρωποι; Με λίγη καλή θέληση, μερικά κουτιά ή καλάθια και κάποιες απλές κινήσεις, σύμφωνα με το CNN. 

Το αμερικανικό δίκτυο δημοσίευσε μια λίστα με 10 πράγματα που δεν κάνουν οι οργανωτικοί άνθρωποι και δίνει μία bonus συμβουλή: μην προσπαθείτε να τα κάνετε όλα σε μία ημέρα

Η οργάνωση είναι συνήθεια. Οπότε, μην προσπαθήστε να μετατρέψετε όλο στο σπίτι σε ένα «αριστούργημα» οργάνωσης σε ένα σαββατοκύριακο. Αντί για αυτό, διαθέστε λίγο χρόνο κάθε ημέρα, αντιμετωπίζοντας μία πρόκληση κάθε φορά. Με τον καιρό, όχι απλά θα οργανώσετε το σπίτι σας, αλλά θα αποκτήσετε συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την τάξη, σημειώνει το αμερικανικό δίκτυο. 

Τα πράγματα που δεν κάνουν οι οργανωτικοί άνθρωποι

Το CNN δίνει ένα δεκάλογο πραγμάτων που δεν θα πρέπει να κάνουν όσοι θέλουν να γίνουν οργανωτικοί.

Μην πετάτε την αλληλογραφία μπαίνοντας

Μην πετάτε την αλληλογραφία στον πάγκο μπαίνοντας στο σπίτι. Απλά θα σχηματιστεί μία στοίβα και αυτό θα σας τρελάνει. Επίσης, αν αφήνετε ανοργάνωτη την αλληλογραφία, αυξάνονται οι πιθανότητες να σας ξεφύγει κάτι σημαντικό. Ξεχωρίστε τα σημαντικά της αλληλογραφίας δίπλα στην πόρτα, βάλτε κοντά έναν κάδο ανακύκλωσης και ρίξτε εκεί όσα δεν χρειάζεστε. 

Μην αποθηκεύετε πράγματα χωρίς σχέδιο 

Προσπαθήστε μην γεμίζετε τα συρτάρια με τυχαία πράγματα όπως μπαταρίες, μολύβια ή συνδετήρες. Αν έχετε ένα συρτάρι για τη «σαβούρα» και αυτό είναι σχεδόν γεμάτο, πιθανόν είναι η ώρα να βρείτε μια λύση. 

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλά πράγματα, όπως μια χάρτινη αυγοθήκη, προκειμένου να βάλετε τάξη σε ένα χαοτικό συρτάρι με μικροαντικείμενα. 

Μην αφήνετε να μαζεύονται πράγματα στους πάγκους

Αυτός ο σωρός αντικειμένων, που χρησιμοποιείτε τακτικά, πάνω στους πάγκους δεν χρειάζεται να ξεπεράσει το όριο. Πράγματα όπως λάδι, αλάτι, πιπέρι, ή ξύλινα κουτάλια που χρησιμοποιούνται συχνά θα έπρεπε να παραμείνουν στον πάγκο, αλλά καλό σε έναν δίσκο ή κάποιο καλάθι.  

Με λίγους δίσκους και δοχεία ή κουτιά, μπορείτε να να συμμαζέψετε το χάος, διατηρώντας άδειους και λειτουργικούς τους πάγκους. Δεν χρειάζετε να κρύβετε τα πράγματα για να μείνετε οργανωμένοι. 

10 πράγματα που δεν κάνουν οι οργανωτικοί άνθρωποι Facebook Twitter

Μην προσπαθείτε να κρατάτε άδειους τους πάγκους 

Οι πάγκοι είναι οι επιφάνειες εργασίας του σπιτιού και το να προσπαθείτε να τους κρατάτε απόλυτα άδειους είναι κάτι ακατόρθωτο. 

Μην προσπαθείτε να κρύβετε τα πράγματα που χρειάζεστε, απλά κρατείστε τα σε τάξη. Η καφετιέρα, η τοστιέρα και άλλες συσκευές που χρησιμοποιείτε καθημερινά μπορούν να είναι στους πάγκους, δίχως να δημιουργούν μια εικόνα χάους. Προσπαθείτε να καταλάβετε ποια πράγματα χρησιμοποιείτε καθημερινά και οργανώστε τα, περιορίζοντας τα πράγματα που απλά πιάνουν χώρο. 

Μην αγοράζετε κουτιά για να οργανώσετε το χάος 

Η αγορά κουτιών απλά «συσκευάζει» το χάος. Αντί για αυτό, πάρτε ένα καλάθι και ξεκινήστε τη διαδικασία του ξεσκαρταρίσματος. Μόλις το έχετε κάνει αυτό στον βαθμό που μπορείτε, είναι ώρα να βρείτε έναν αποθηκευτικό χώρο για όσα κρατήσατε. Προσθέστε κάποιες ετικέτες σε ράφια, ώστε να είναι πιο εύκολο να παραμείνετε οργανωτικοί. 

Μην χρησιμοποιείτε ένα καλάθι για τα πάντα 

Τα ανοιχτά καλάθια απλά προσελκύουν μια ευρεία γκάμα αντικειμένων. Τα πάντα, από παπούτσια μέχρι εξοπλισμός γυμναστικής μπορεί να καταλήξει εκεί μέσα και αυτό μπορεί γρήγορα να βγει εκτός ελέγχου. Κάθε κουτί αποθήκευσης θα πρέπει να έχει ένα σκοπό και μια ετικέτα, για να ξέρουν όλοι στο σπίτι πού πάει τι. 

Μην παραφορτώνετε τις ντουλάπες 

Μην γεμίζετε τις ντουλάπες σε σημείο που δεν χωράει τίποτα άλλο. Αυτό είναι η πρώτη ένδειξη ότι η οργάνωση βγαίνει εκτός ελέγχου- ή απλά δεν υπάρχει. Αν αντιμετωπίζετε τέτοιο πρόβλημα, διπλώστε αλλιώς τα ρούχα, όχι το ένα πάνω στο άλλο, αλλά το ένα δίπλα στο άλλο. Έτσι θα τα βλέπετε όλα, θα κλείνει η πόρτα χωρίς κόπο και θα είναι πιο λειτουργική η ντουλάπα. 

10 πράγματα που δεν κάνουν οι οργανωτικοί άνθρωποι Facebook Twitter

Μην μετατρέπετε την είσοδο σε χώρο που πετάτε πράγματα 

Αν η είσοδος έχει μετατραπεί στον χώρο όπου η οικογένεια πετά τα πάντα, είναι ώρα να κάνετε αλλαγές. Βάλτε ένα τραπέζι και κουτιά ή καλάθια, για να μπορείτε να βάζετε πράγματα που χρησιμοποιείτε καθημερινά, όπως κλειδιά ή γυαλιά ηλίου. Προσθέστε γάντζους για πανωφόρια και τσάντες ή μεγάλα καλάθια για ομπρέλες και άλλα πράγματα. 

Μην βάζετε τυχαία τα πράγματα στην ντουλάπα 

Σε περίπτωση που κρεμάτε τα ρούχα σας όπου βλέπετε κενό, απλά θα χρειάζεστε περισσότερη ώρα για να βρείτε αυτό που θέλετε. Κάντε χώρο και τοποθετήστε μπροστά τα ρούχα που φοράτε πιο συχνά. 

Μην παραφορτώνετε τα ράφια 

Ένα παραγεμισμένο ράφι δεν είναι απλά ανοργάνωτο, αλλά και άσχημο. Επίσης, μπορεί να υπάρχει κίνδυνος να πέσουν, σε περίπτωση που σηκώνουν υπερβολικό βάρος. 

 

https://www.lifo.gr/tropos-zois/10-pragmata-poy-den-kanoyn-oi-organotikoi-anthropoi

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button