Πολιτική

«Άστραψε και βρόντηξε» ο Δ. Βέρρας για τη στάση συναδέλφου του

Η ανάρτηση του γνωστού ποινικολόγου Δ. Βέρρα στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης κατακεραυνώνει συνάδελφο του για την στάση του σε εκδίκαση υπόθεσης σε Μικτό Ορκωτό Εφετείο.

Σύμφωνα με τον κ. Βέρρα ο συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας στην συγκεκριμένη υπόθεση υποδείκνυε στην έδρα την ποινή που πρέπει να επιβάλει στον κατηγορούμενο.

Συγκεκριμένα η ανάρτηση Βέρρα αναφέρει:

«Τι θλιβερό φαινόμενο, τι εξαχρείωση, τι επαγγελματικός αμοραλισμός και ευτελισμός είναι να ακούς, σε μια ποινική δίκη, τον συνήγορο της υποστήριξης της κατηγορίας να «αγορεύει» προς το δικαστήριο και μάλιστα, σε Μικτό Ορκωτό Εφετείο (τρομάρα του…), και να ασχολείται, όχι με την ενοχή του κατηγορουμένου που εχει δικαίωμα και υποχρέωση να το κάνει, αλλά με τα ελαφρυντικά και εν τελει και με την ποινή που θα πρέπει να επιβληθεί στον κατηγορούμενο.

Δηλαδή να παίζει εν ου παικτοίς.

Είναι συνάμα, όμως, και ντροπιαστικό να βλέπεις την Προεδρεύουσα να του υποδεικνύει, ότι είναι ανεπίτρεπτο αυτό που κάνει και εντούτοις αυτός να συνεχίζει απτόητος και εντέλει να φθάνει στο έσχατο σημείο αυτοεξευτελισμού και να επικαλείται ακόμα και τις διατάξεις του νόμου περί πραγματικής και πλασματικής έκτισης των ποινών.

Όταν έτσι λοιπόν, αντιλαμβάνεσαι την ιδιότητα σου ως συνηγόρου, σε μια ποινική δίκη, ανεξάρτητα αν είσαι με την υποστήριξη της κατηγορίας ή τον κατηγορούμενο, τότε δεν έχεις συνείδηση του θεσμικού σου ρόλου και της κοινωνικής σου αποστολής, δεν έχεις ουσιαστική, αλλά επιδερμική σχέση με αυτό που λες οτι κάνεις και απλά λειτουργείς, εντέλει διαχειριστικά επαγγελματικά και μόνο για τον εαυτό σου.

Απεχθής εικόνα συνηγόρου και ατόμου».

https://creta24.gr/astrapse-vrontixe-o-d-verras-ti-stasi-synadelfoy/

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button