Πολιτική

Αλέξης Γεωργούλης: Η διαδικασία για την άρση της ασυλίας του

Δύο φορές έχει επικοινωνήσει μέχρι στιγμής ο Αλέξης Γεωργούλης με την πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα για να ενημερωθεί για την επίσπευση των διαδικασιών που σχετίζονται με την υπόθεσή του. 

Σήμερα, συνεδριάζει η εν λόγω επιτροπή, ωστόσο το ζήτημα του πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Γεωργούλη δεν βρίσκεται στην ατζέντα των θεμάτων συζήτησης, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Αλέξης Γεωργούλης: Πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία άρσης της ασυλίας του

Το πιο πιθανό σενάριο είναι ο εισηγητής να οριστεί στις 8 Μαΐου και η πρώτη συζήτηση να ξεκινήσει στις 30 Μαΐου, εφόσον τηρηθεί ο μέχρι τώρα προγραμματισμός. 

Σημειώνεται, ότι υπάρχουν διαφορές σχετικά με το Qatargate, καθώς το θέμα της διαφθοράς εντός του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, έκανε την υπόθεση να «τρέξει» με ταχύτερους ρυθμούς. 

Ακόμη, πιθανολογείται ότι ίσως δεν θα χρειαστεί μόνο μία συζήτηση αλλά περισσότερες με την υπόθεση να φτάνει μέχρι τον Ιούνιο ή και το Ιούλιο, που κλείνει η επιτροπή νομικών υποθέσεων. Σε μία από αυτές τις συνεδριάσεις ίσως πάρει τον λόγο και ο Αλέξης Γεωργούλης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Ο Αλέξης Γεωργούλης αναμένεται να πάει στις Βρυξέλλες τις επόμενες ημέρες.

https://www.lifo.gr/now/politics/alexis-georgoylis-i-diadikasia-gia-tin-arsi-tis-asylias-toy

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button