Πολιτική

Ανδρουλάκης: Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έπαιξε σωστά τον ρόλο της, για αυτό χρειάζεται μια άλλη δύναμη

Δηλώσεις έξω από το Προεδρικό Μέγαρο έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, αφού νωρίτερα επέστρεψε αμέσως τη διερευνητική εντολή που έλαβε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου πως «σύμφωνα με τη λαϊκή ετυμηγορία δεν υπάρχουν περιθώρια συγκλίσεων, για αυτό επιστρέφω άμεσα ως άγονη τη διερευνητική εντολή».

Μιλώντας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, είπε μεταξύ άλλων ότι «είναι καιρός να αφήσουμε στο παρελθόν τη διχόνοια, την τοξικότητα, τον ελιτισμό και τον λαϊκισμό», ενώ διευκρίνισε ότι χρειάζεται μια αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση την επόμενη τετραετία. 

«Παρέδωσα την εντολή στην πρόεδρο της Δημοκρατίας και υπογράμμισα ότι η λαϊκή ετυμηγορία ανέδειξε την ανάγκη να υπάρχει ισχυρή και αξιόπιστη προοδευτική δύναμη στον τόπο, ώστε να αφήσουμε στο παρελθόν τη διχόνοια, την τοξικότητα, τον ελιτισμό και τον λαϊκισμό. Χρειαζόμαστε μία ισχυρή αξιόπιστη προοδευτική δύναμη, η που να διασφαλίσει ένα ισχυρό κράτος δικαίου, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, να διασφαλίσει ότι θα υπάρξει στρατηγικό πλάνο βιώσιμης ανάπτυξης, μια δίκαιη ανάπτυξη όπου τα οφέλη θα είναι για τους πολλούς και όχι για τους λίγους. Μια ισχυρή δύναμη, φρουρός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Θα αγωνιστώ για αυτά στις ερχόμενες εθνικές εκλογές» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Είναι εθνική ανάγκη, αυτή η δύναμη να αποκτήσει δυναμική, ώστε να υπάρχει δυνατότητα  σταθερότητας και προοπτικής για τη χώρα, για όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, βάζοντας τέλος στις περιπέτειες» συνέχισε. 

Στην ερώτηση των δημοσιογράφων για το ποιος είναι ο στόχος στις επόμενες εκλογές, ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε ότι «περάσαμε πολλά αυτά τα χρόνια. Διχόνοια, τοξικότητα, ανισότητες. Βάζουμε ψηλά τον πήχη και να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις. Να αναγεννηθεί αυτή η παράταξη». 

Στην ερώτηση για το αν σκοπεύει να γίνει το ΠΑΣΟΚ «αξιωματική αντιπολίτευση», ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε ότι «ο τόπος χρειάζεται αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση γιατί η Νέα Δημοκρατία πρωταγωνίστησε σε φαινόμενα διαφθοράς, βιώσαμε το σκάνδαλο των υποκλοπών που υπονόμευσε τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, είδαμε στην οικονομία και την κοινωνία αύξηση ανισοτήτων, είδαμε το Ταμείο Ανάπτυξης να μην αξιοποιείται όπως σε άλλες χώρες και αντί να έχουν υψηλό κόστος στην κάλπη όλα αυτά, είδαμε τη ΝΔ να κερδίζει δυνάμεις. Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έπαιξε σωστά τον ρόλο της, για αυτό χρειάζεται μια άλλη δύναμη». 

https://www.lifo.gr/now/politics/androylakis-i-axiomatiki-antipoliteysi-den-epaixe-sosta-ton-rolo-tis-gia-ayto

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button