Πολιτική

Από το χαρτοφυλάκιο του αθλητισμού, στην ανάπτυξη όλου του νομού Ηρακλείου

Είναι γεγονός ότι η πολιτική δράση και η παρουσία του Λευτέρη Αυγενάκη, κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Υφυπουργός Αθλητισμού μπορεί να δημιουργεί αμφιλεγόμενα σχόλια. Ανάμεσα σε αυτά, να βρει κανείς και διαφωνίες ή αντίθετες απόψεις.

Αναμφισβήτητα όμως, κανείς δεν μπορεί να μην παραδεχτεί ότι ως μέλος της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, έχει σταθεί πάντα παρών σε όλες τις ανάγκες του νομού Ηρακλείου, βοηθώντας στην ανάπτυξη της περιοχής σε όλους τους τομείς.

Σπάνια βλέπει κανείς έναν προϊστάμενο χαρτοφυλακίου, όπως εκείνο του αθλητισμού, να επεκτείνει το αποτύπωμά του σε μια περιοχή. Ο Λευτέρης Αυγενάκης το κατόρθωσε και αυτό.

Από ένα υπουργείο που ελάχιστοι υπολόγιζαν στην αρχή, από ένα πόστο, που πολλοί το λογάριαζαν ως διεκπεραιωτικού χαρακτήρα για την ελληνική Κυβέρνηση, ο Ηρακλειώτης Υφυπουργός απέδειξε ότι διαθέτει τη φαντασία, το πείσμα και την ενεργητικότητα να ανεβάσει πολλά επίπεδα την αθλητική κουλτούρα του νομού.

Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι συνέβαλε καταλυτικά στη δημιουργία και αναβάθμιση νέων αθλητικών εγκαταστάσεων, στην προβολή λιγότερο γνωστών αθλημάτων στην τοπική κοινωνία και στην ουσιαστική  συνδρομή και στη διεύρυνση της αθλητικής οικογένειας του νομού.

Είναι εμφανές ότι με το πλάνο, που υπηρέτησε πιστά από την αρχή για την εξωστρέφεια του αθλητισμού, κατάφερε παράλληλα να ανεβάσει με απτά αποτελέσματα τον τουρισμό, την απασχόληση και τον πρωτογενή τομέα των τοπικών κοινωνιών, να προβάλει ανθρώπινες αξίες, όπως ο εθελοντισμός και το έργο των κοινωνικών δομών της περιοχής και κυρίως να διαφημίσει την Κρήτη και ιδιαίτερα το Ηράκλειο σε όλο το κόσμο, καθιστώντας το πρωτεύουσα μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων.

Όσοι τον είδαμε και χτες να παρουσιάζει τον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο για το 2023, το συνειδητοποιήσαμε ακόμα περισσότερο.

Μια διοργάνωση παγκοσμίου εμβέλειας, με τεράστιο αποτύπωμα για την προβολή και την οικονομία όλης της χώρας, με τη συμμετοχή 120 κορυφαίων ποδηλατών, από ελίτ ομάδες των τεσσάρων ηπείρων θα στρέψει για δύο ολόκληρες ημέρες τα παγκόσμια βλέμματα πάνω στο Ηράκλειο.

Το βιώσαμε και πέρυσι, αλλά φέτος το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό.

Με την εκκίνηση από τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Karteros Beach Sports Center (άλλο ένα κερδισμένο στοίχημα του Υφυπουργού Αθλητισμού) και με συνολική διαδρομή 195 περίπου χιλιομέτρων, εικόνες από κάθε γωνιά του νομού (Ηράκλειο, Αγία Βαρβάρα, Γέργερη, Ζαρός, Τυμπάκι, Μοίρες, Άγιοι Δέκα, Ασήμι, Πύργος, Χάρακας, Αρακλοχώρι, Καστέλι, Αρχάνες, Χερσόνησος, Μάλια, Γούβες) θα φτάσουν στους τηλεοπτικούς δέκτες όλου του πλανήτη.

Κι όλα αυτά, με την αξιοποίηση ενός αθλήματος, που δεν υπολόγιζε κανένας τη δυναμική του, πριν θητεία του Λευτέρη Αυγενάκη στο Υφυπουργείο Αθλητισμού.

Τα ίδια τα γεγονότα και η αναβάθμιση πολλών παραγόντων ταυτόχρονα, καθιστούν τον Λευτέρη Αυγενάκη στη συνείδηση του κόσμου ως πετυχημένο Υπουργό.

Πάντα στο δημόσιο διάλογο θα υπάρχουν φωνές, που δυσκολεύονται να το παραδεχτούν, αλλά η αλήθεια πρέπει να λέγεται.

πηγή: creta24

to-chartofylakio-athlitismoy-stin-anaptyxi-oloy-nomoy-irakleioy/

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button