Πολιτική

Δένδιας: «Η Τρίπολη δεν τήρησε τη συμφωνία- Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε ότι δεν βλέπουμε»

Η Τρίπολη δεν τήρησε τη συμφωνία αναφέρει σε συνέντευξή του, ο Νίκος Δένδιας μιλώντας για το διπλωματικό επεισόδιο που συνέβη πριν από λίγες μέρες στη Λιβύη.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ διευκρινίζει μιλώντας στα Νέα Σαββατοκύριακο τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αποφάσισε να αποχωρήσει άμεσα από την Λιβύη, κατά την προγραμματισμένη επίσκεψη, όπου είχε κληθεί από τον πρόεδρο του προεδρικού συμβουλίου Μοχάμεντ Μένφι.

«Το ότι εμφανίστηκε η ΥΠΕΞ της κυβέρνησης Ντμπέιμπα, Νάιλα Μανγκούς, σημαίνει ότι δεν τηρήθηκε η συμφωνία» είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Δένδιας επισημαίνοντας ότι ο «Μένφι μάς ζήτησε να πάμε στην Τρίπολη. Συμφωνήσαμε σαν προσωπική παραχώρηση σε αυτόν, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρχουν επίσημες επαφές ή επαφές με την προσωρινή κυβέρνηση. Θα πηγαίναμε, θα τον βλέπαμε, θα φεύγαμε».

Ο ίδιος επισήμανε ότι η κυβέρνηση της Λιβύης δεν μπορεί να υπογράφει συμφωνίες καθώς όπως σημειώνουν και τα Ηνωμένα Έθνη «αυτή η κυβέρνηση δεν είναι εξουσιοδοτημένη να υπογράφει συμφωνίες, από εμάς προήλθε. Και εργαστήκαμε πάρα πολύ στο πλαίσιο των ΗΕ για να έρθει αυτό».

Σημείωσε ότι η απόφασή του να αποχωρήσει από το αεροδρόμιο χωρίς να κάνει καμία επαφή έχει συμβολική και ουσιαστική σημασία.

«Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε ότι δε βλέπουμε» είπε υπογραμμίζοντας τις καλές σχέσεις της Ελλάδας με την Αίγυπτο, που δεν θέλει επαφές με την προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης.

Η κυβέρνηση της Λιβύης «όχι μόνο δεν κάνει εκλογές, υφαρπάζει την παραμονή της, εκμεταλλευόμενη κατά το δοκούν τους πόρους της Λιβύης, και υπογράφει και με τους Τούρκους. Ε, δεν γίνεται» σημείωσε ο Νίκος Δένδιας.

Για το μέλλον των σχέσεων Ελλάδας – Λιβύης ο Έλληνας ΥΠΕΞ τόνισε ότι θα παραμείνουν ως έχουν «Και αυτό υπό την έννοια ότι θα προσπαθήσουμε – και αυτός ήταν ο σκοπός της επίσκεψης – να διατηρήσουμε μια ισχυρή σχέση με την Ανατολική Λιβύη» είπε μεταξύ άλλων ενώ δήλωσε απαισιόδοξος για το ενδεχόμενο διεξαγωγής εκλογών στη χώρα άμεσα.

Με πληροφορίες από τα Νέα

πηγή: lifo

now/politics/dendias-i-tripoli-den-tirise-ti-symfonia-den-einai-dynaton-na-kanoyme-oti-den-blepoyme

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button