Πολιτική

Δήμος Ηρακλείου: Έρχεται και Plan C με νερό από τον Αλμυρό (;)

Οι τελευταίες βροχοπτώσεις που έφερε η κακοκαιρία «Αυγή» στην Κρήτη, φαίνεται ότι δεν έδωσαν σημαντική «ανάσα» στο Φράγμα Αποσελέμη και κατά συνέπεια, στους κόλπους των δήμων της ανατολικής Κρήτης που υδροδοτεί το φράγμα, παραμένει η ανησυχία για την επάρκεια νερού.

Ο Δήμος Ηρακλείου, έχει ήδη ενεργοποιήσει το Plan B των γεωτρήσεων και φαίνεται πως η ΔΕΥΑΗ «σκέφτεται» ήδη και Plan C, που μπορεί να λειτουργήσει ως… εφεδρεία.

Όπως δήλωσε μιλώντας στην Τηλεόραση CRETA και την εκπομπή Πρώτη Θέση με τον Κώστα Συλιγάρδο, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης, εναλλακτικό σενάριο είναι εκείνο της αφαλάτωσης του Αλμυρού, με σκοπό, σε συνεργασία με τον Δήμο Μαλεβιζίου, ο Δήμος Ηρακλείου να υδροδοτείται από το άριστης ποιότητας νερό των πηγών του Αλμυρού.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Βουρεξάκης έκανε ειδική αναφορά στην άριστη συνεργασία της ΔΕΥΑΗ με τον Δήμαρχο Μενέλαο Μποκέα.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης με τον Δήμαρχο Μαλεβιζίου Μενέλαο Μποκέα, στα εγκαίνια της νέας μονάδας αφαλάτωσης της ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου από τις πηγές του Αλμυρού ποταμού τον περασμένο Σεπτέμβριο

Σύμφωνα με τον κ. Βουρεξάκη, περίπου 100.000 κυβικά νερού δέχθηκε το Φράγμα Αποσελέμη με τις τελευταίες βροχοπτώσεις, όμως μόνο ο Δήμος Ηρακλείου χρειάζεται 25.000 κυβικά νερού τη μέρα από το Φράγμα, την ίδια στιγμή που υδροδοτούνται ο Δήμος Αγίου Νικολάου και ο Δήμος Χερσονήσου.

«Αν δεν φτάσουμε τα 10.000.000 -13.000.000 κυβικά στον Αποσελέμη δεν μπορούμε να κάνουμε δουλειά», ανέφερε ο κ. Βουρεξάκης, ο οποίος φαίνεται να σκέφτεται σοβαρά να… χτυπήσει την πόρτα του Μενέλαου Μποκέα για το σενάριο υδροδότησης του Δήμου Ηρακλείου, από τον Αλμυρό, μιας και το κόστος για την ίδια τη ΔΕΥΑΗ θα είναι φθηνότερο σε σχέση με την υδροδότηση από το Φράγμα Αποσελέμη αλλά και τις γεωτρήσεις.

 

Υπενθυμίζεται ότι καθημερινά, 3.000 επιπλέον κυβικά νερού από την πηγή του Αλμυρού πηγαίνουν απευθείας στα δίκτυα του Δήμου Μαλεβιζίου.

πηγή: creta24

dimos-irakleiou-erchetai-kai-plan-c-me-nero-apo-ton-almyro/

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button